BAE Systems Hägglunds söker Utvecklingsingenjör Specialist skyddsteknologier

BAE System Hägglunds AB är inne i en intensiv period med flera komplexa anbud och projekt parallellt och behöver förstärka bemanningen. Vi söker nu en motiverad och tekniskt driven utvecklingsingenjör inom skyddsteknologier till vår avdelning Technologies. Avdelningen består idag av 14 egna anställda både specialister samt beräkningsingenjörer samt ett antal konsulter.

Din framtida utmaning

Som specialist hos oss kommer du att utveckla våra skyddslösningar som används i våra stridsfordon och bandvagnar. I din roll medverkar du i alla faser utvecklingen, från studier, koncept och design till slutgiltig provning och verifiering

Avdelningen Technologies besitter specialist kunskaper inom ett antal strategiskt viktiga områden som skyddsteknologier. Det innebär då att vi arbetar med ett stort spektra av områden och inom skydd så spänner det från signaturer via aktiva skydd till passiva skydd för de flesta förekommande hoten mot dessa typer av fordon. Utöver direkt utveckling i kundprojekt innefattar även arbete framtagande av strategier med tillhörande FoU verksamhet.

Huvudsakliga uppgifter

Framtagande av olika konceptuella lösningar
Samarbeta med system ingenjörer för utveckla konceptuella lösningar till en helhet
Stötta konstruktionsavsnitten med specialist kunskap inom skyddsteknologier
Framtagande av test och verifieringsprogram samt där stötta vår Test och Verifieringsavdelning
Skriva rapporter och beskrivande dokument
Arbetet som specialist varierar och du kommer att få stora möjligheter att utvecklas och själv forma arbetet. I rollen kommer du att ha många kontaktytor mot de flesta av företagets interna funktioner, i rollen som specialist ingår även många externa kontakter med leverantörer, kundernas tekniskt ansvariga och forskningsinstitut som t.ex FOI. Arbetet innebär att du deltar i allt från anbudsarbete via delsystemkonstruktion till verifiering av produkten.

Den du är

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör, troligen inom teknisk fysik eller materialteknik. Du bör ha några års erfarenhet av arbete inom området och vi ser gärna att du har erfarenhet från försvars-, fordons-, och/eller materialindustrin. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och teknisk fackengelska.

Som person är du självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Dina starka sidor är din noggrannhet, analytiska förmåga samt viljan att driva utvecklingen.

Vad du blir en del av

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade lösningar inom försvar, flyg och säkerhet och är teknikledande inom flera områden. Vi har fler än 80 000 kvalificerade medarbetare i över 40 länder. BAE systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter idag ca 800 medarbetare och räknar med att rekrytera över 100 personer under 2021. Företagets fokus är utveckling, tillverkning och support av ett brett spektrum av militära system till kunder över hela världen. Tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden arbetar vi för att leverera de bästa produkterna och tjänsterna för militär verksamhet. Vårt mål är att ge bästa möjliga förutsättningar att skydda människorna som använder våra produkter genom att ge överlägsenhet i mobilitet, skydd, omvärldsuppfattning och eldkraft.

Ledorden som genomsyrar vår verksamhet är Pålitlig, Innovativ och Djärv. Våra kunder förväntar sig att vi ska ha kunskapen att leda dem till väl avvägda lösningar utifrån deras förutsättningar, även om det betyder att gå nya vägar och hitta nya lösningar.

För mer information, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Stefan Thelin Chef Technologies, 0660-80337 eller Jessica Wennerberg HR Businesspartner 0660-80570,

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Sista ansökningsdag är 10 januari, men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

För mer information besök www.baesystems.com

Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se