BAE Systems Bofors AB söker Program Manager

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

 

Bakgrund:

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 350 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd.

Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition. Programavdelningen söker en driven och målmedveten Program Manager(Programledare på svenska) med placeringsort Karlskoga.

Programavdelningen ansvarar för genomförande av projekt till samtliga våra kunder på en internationell marknad. Avdelningen ansvarar även för eftermarknad samt merförsäljning inom pågående projekt. Är du intresserad av att arbeta internationellt med projektledning har du nu möjlighet att få en spännande, dynamisk och utmanande roll i vår organisation.

Ansvar och arbetsuppgifter:

I din befattning som Programledare ansvarar du för att hålla ihop flera större strategiskt viktiga affärsprojekt inom företaget under hela leveransprocessen.

Du leder och fördelar arbetsuppgifter för projektets medlemmar samt följer upp mot tidsplaner. Du koordinerar projektets arbete och leder förhandlingar som kräver stort tekniskt kunnande. En viktig del i denna tjänst är direkta kontakter med våra kunder.

Du arbetar övergripande och systematiskt efter vår metodik för projektledning.

Du är också ansvarig för merförsäljning inom pågående projekt, vilket innebär förmåga att se nya affärsmöjligheter, knyta kundkontakter och nyttja nätverk.

Du kommer att ha en framträdande roll i verksamheten och erbjuds ett intressant, stimulerande och omväxlande arbete i ett högteknologiskt företag.

Kvalifikationer och egenskaper:

Du har gedigen erfarenhet av projektledning och tillämpar en systematisk projektledningsmetodik.

Du är affärsmässig, utåtriktad och har ett ekonomiskt tankesätt. Du har förmågan att engagera och leda resultatorienterade medarbetare även i större grupper. Att ha god förmåga att leda andra och kunna leverera via andra är ett måste i rollen.

Vi söker dig som har en akademisk examen eller har en motsvarande utbildning som ger dig rätt förutsättningar att leverera i befattningen.

Du är en god analytiker samt har lätt för att se möjligheter och lösningar på de frågeställningar du ställs inför. God kommunikation och lätthet för att skapa goda relationer är en förutsättning för att lyckas väl i det dagliga arbetet. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper i denna rekrytering.

Goda kunskaper i svenska såväl som i vårt koncernspråk engelska i tal och skrift är ett krav. Tjänsten kommer att innebära en del resor såväl inrikes som utrikes.

Det är mycket meriterande om du har erfarenhet från försvarsindustrin eller har militär bakgrund.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Tomas Erlandsson, Director Programs, 0586-733 088

Per Linnerblad, HR-chef, 0586-733 070

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga företrädare:

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606

Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151.

Ansökan senast 2018-10-31 via länken.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/83
Publicerat 2018-10-11
Sista ansökningsdag 2018-10-31