BAE Systems Bofors AB söker Provningsledare

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Till produktområde Ammunition inom avdelningen Utveckling söker vi nu en Provningsingenjör. Tjänsten är en nyckelbefattning inom företagets industrialiseringsprocess, det vill säga en produkts resa från idé till leverans.

BAE Systems Bofors AB har ca 360 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, och fjärrstyrda vapensystem.

Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Provning och provningsledning
  • Genomförande av skjutprovning av företagets ammunitionstyper
  • Framtagande av försöks- och prototypmaterial
  • Utförande av demonstrationer på uppdrag av marknadsavdelningen
  • Deltagande i utvecklings- och leveransprojekt
  • Deltagande vid framtagning av offertunderlag och kalkyler
  • Slutkontroll (s.k. LAT)

Du kommer att ha ett brett kontaktnät både externt och internt och ett nära samarbete med företagets konstruktions-, produktions-  och marknadsfunktion.

Önskvärda kvalifikationer

Till tjänsten som provningsledare söker vi dig som har en ingenjörsutbildning eller tidigare erfarenhet från provningsverksamhet. Du är en praktisk person och vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i projektform.

Ledarskapserfarenhet samt erfarenhet/kännedom om försvarsmateriel är meriterande. Har du dessutom kompetens inom ammunitionsområdet är detta extra meriterande. Även erfarenhet av mätteknik är fördelaktigt i denna tjänst. Internationella kontakter är vanligt förekommande vilket innebär att du ska kunna behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.

Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Kontaktpersoner:

Eva Hyvärinen, sektionschef, 0586-733 216, eva.hyvarinen@baesystems.se
Åsa Jakobsen, HR, 0586-733 070

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga kontaktpersoner:

Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606

Ansökan:

Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha senast 2018-06-05.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/48
Publicerat 2018-05-14
Sista ansökningsdag 2018-06-05