BAE Systems Bofors AB söker Systemingenjör

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Till BAE Systems Bofors produktområde Ammunition inom avdelningen Utveckling söker vi nu en systemingenjör. Företaget gör de närmaste åren en satsning på utveckling av nya vapensystem, pjäser och ammunition, och söker därför medarbetare som vill vara med på resan att utveckla framtidens produkter.

Ansvar och arbetsuppgifter:
Vi söker dig som vill arbeta med att utveckla avdelningens förmågor inom systemdesign, kravhantering, verifiering och validering. Du kommer att ingå i projektgrupper vars mål är att utveckla och underhålla vår ammunitionsportfölj men arbete inom andra produktområden kan också förekomma. Arbetet innefattar att självständigt genomföra systemarbete för komponenter, delsystem eller hela produkter genom kravanalys, systemdesign, integrering, verifiering och validering vilket kan omfatta arbetsuppgifter som framtagande av kravspecifikationer, gränsytespecifikationer, designdokument, analysrapporter samt verifierings- och valideringsrapporter. I arbetet ingår även att delta i planeringsfasen genom framtagande av kalkyler och tidsplaner för systemarbete.

Kvalifikationer och personliga egenskaper:
Vi tror att du har en teknisk högskole- eller civilingenjörsutbildning eller innehar likvärdiga kunskaper. Tjänsten kräver god initiativförmåga, förmåga att arbeta strukturerat, ha lätt för att samarbeta och kommunicera samt ha god förmåga att planera och dokumentera projektarbetet.

Meriterande är om du har kunskap inom områdena systems engineering, statistik och analys. Vi ser även positivt på kunskap och erfarenheter från andra branscher än försvarsindustrin.

Vi söker både dig som nyligen tagit steget ut i arbetslivet eller dig som har längre erfarenhet och vill jobba med systemfrågor inom vår utvecklingsavdelning. Som person är du drivande, nytänkande, strukturerad och tycker om att jobba i en kreativ miljö. Din kommunikativa sida är god och du har goda kunskaper i såväl svenska som i vårt koncernspråk engelska i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.

Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:
Stefan Lagerqvist, Chef Ammunitionsutveckling, 0586-733160
Oskar Bernling, HR-konsult, 073-915 70 61

Fackliga kontaktpersoner:
Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733151
Björn Johansson, Unionen, 0586-733588

Ansökan:

Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha senast 2018-10-03. Notera att vi jobbar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/69
Publicerat 2018-09-03
Sista ansökningsdag 2018-10-03