BAE Systems Bofors söker en Montagechef inom Marin produktion

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Montagechef inom Marin produktion

Bakgrund

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 430 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Då bemanningen inom monteringen ökar behöver vi komplettera organisationen med ytterligare en montagechef. Montagechefen har personalansvar för ett antal montörer och ansvarar även för monteringen. Arbetet bedrivs i nära samarbete med produktområdets stödfunktioner, delprojektledare samt utvecklingsavdelningen.

Dina framtida arbetsuppgifter

I ansvarsområdet ingår bland annat att leda monteringsarbetet inom den egna personalgruppen, där du kommer att ansvara för måluppfyllnad enligt leveransplaneringen i de olika kundprojekten. Du har budgetansvar inom eget kostnadsställe samt personalansvar och arbetsmiljöansvar, både fysiskt, organisatoriskt och socialt. Din förmåga att engagera medarbetarna i utveckling av verksamheten kommer att vara avgörande för din framgång i rollen.

Exempel på arbetsuppgifter:

Kontinuerligt förbättra fysisk samt organisatorisk och social arbetsmiljö
Säkerställa att produktionen sker i rätt takt och till rätt kvalitet
Ansvara för omkostnadsbudget inom sitt område
Kontinuerligt förbättra produktionens resultat för definierade mål inom säkerhet, kvalitet, leverans och ekonomi
Genomföra medarbetar- och lönesamtal
Säkerställa att vi använder och följer gällande instruktioner och processer
Ansvara för och aktivt driva verksamhetsutveckling inom sitt område

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom teknik, kompletterad med mångårig erfarenhet från arbetsledning inom industrin. Som person är du målinriktad, drivande, affärsmässig och tycker om lika mycket som du har fallenhet för att kommunicera såväl som att engagera din omgivning. Du har förmågan att prioritera och att fatta beslut inom ditt ansvarsområde. Du är även intresserad av människor och att arbeta med människor i olika situationer och sammanhang. Du har kunskap om och har arbetat med LEAN och 5S. Har du även erfarenhet av förändringsledning är detta meriterande.

Du har goda kunskaper i såväl svenska som i vårt koncernspråk engelska, både i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga för du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Vi strävar alltid efter en jämn könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta:
Andreas Gustafsson, Sektionschef Marin Produktion, 0586-733 554
Emma Ekbäck Nermark, HR, 0586-733 367

Fackliga företrädare:

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Lina Björn, Akademikerföreningen, 0586-733 305

Ansökan skickar du i form av CV och personligt brev senast 2021-01-17.