BAE SYSTEMS BOFORS söker en Systemsäkerhetsingenjör

Har du ett stort teknikintresse och en vilja att vara med att påverka utvecklingen av säker ammunition? Är du intresserad av att analysera, utvärdera och hantera risker under en produkts livscykel? Nu söker BAE Systems Bofors en ingenjör som vill jobba med systemsäkerhet.

Om tjänsten

Med flera stora ammunitionsleveranser på gång samt flera pågående teknologistudier och samarbeten inom ammunitionsområdet, kan man inte annat än säga att det är full aktivitet hos BAE Systems Bofors. Här finns chansen att vara med och utveckla framtidens produkter!

Till utvecklingsavdelningen inom produktområde Ammunition söker vi nu efter en systemsäkerhetsingenjör. En av företagets systemsäkerhetsingenjörer kommer i mitten av 2019 att gå i pension och man vill därför redan nu rekrytera en ersättare i syfte att ge bästa tänkbara förutsättningar till god överlämning, mentorskap samt möjlighet att successivt växa in i området.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

Som systemsäkerhetsingenjör kommer du ingå i olika projektgrupper vars mål är att utveckla och underhålla företagets ammunitionsportfölj. Ditt huvudsakliga ansvar är att se till att produkterna är säkra att hantera för såväl intern personal som slutkund och egendom.

Arbetet innefattar bland annat att:

 • Kritiskt granska design och konstruktion för att identifiera potentiella risker.
 • Minimera risker genom att sätta upp kontrollsystem och handhavandeinstruktioner för hur produkten ska hanteras.
 • Upprätta systemsäkerhetsplaner och säkerhetsutlåtanden.
 • Genomföra feleffektsanalyser (FMECA-analyser) samt bedöma vilka konsekvenser fel kan resultera i.
 • Utföra tillförlitlighetsanalyser avseende funktionssäkerhet.
 • Med kontinuitet besöka FMV för att redovisa resultat av dina säkerhetsanalyser.

Den här tjänsten passar dig som trivs med ett analytiskt arbete där du ägnar tid åt detaljerna. Arbetet utförs till stor del självständigt men för att samla in den information du är i behov av har du löpande dialog med kollegor inom olika tekniska områden. Kundkontakt på svenska och engelska ingår även i tjänsten.

Din profil och bakgrund

 • Vi vill att du har en teknisk utbildning ifrån högskola eller universitet alternativt skaffat dig kompetens genom arbetserfarenhet som bedöms likvärdig.
 • Ett antal års yrkeserfarenhet ser vi är nödvändigt för att lyckas i rollen. Vi tror att du kan kanske kommer ifrån en tjänst som konstruktör, granskare av konstruktioner, kvalitet, systemingenjör eller liknande.
 • Bred teknisk förståelse är önskvärt då du bedömer komponenters felsäkerhet inom såväl el, mekanik som elektronik.
 • God svenska och engelska i tal och skrift är viktigt då kunder finns såväl inom Sverige som utomlands.
 • Det är meriterande om du har produktkunskap inom området ammunition och/eller erfarenhet av systemsäkerhetsarbete men vi ser givetvis positivt på kunskap och erfarenheter från andra branscher än försvarsindustrin.

Som person är du analytisk med stor noggrannhet samt förmåga att arbeta strukturerat och metodiskt. Du har lätt för att samarbeta med andra människor samt ha god förmåga att planera och dokumentera ditt arbete. Säkerheten står alltid i första rummet och du behöver därför ha integritet och stå upp för dina beslut.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning för att du ska kunna växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. Det finns flera seniora Systemsäkerhetsingenjörer i företaget och du kommer därför ha tillgång till en senior mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med. Det finns mycket väl upparbetade strukturer och dokumentation att tillgå för att du ska kunna sätta dig in i ammunitionsområdet i lagom takt.

Information och ansökan

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Bernling, AxÖ Consulting, 073-915 70 61. Urval sker löpande.

Fackliga kontaktpersoner:

Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733151
Björn Johansson, Unionen, 0586-733588

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 370 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/204
Kontakt
 • Oskar Bernling, 0739157061
Publicerat 2018-12-10
Sista ansökningsdag 2019-01-20