BAE Systems Bofors söker Ingenjör inom logistiksupport

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Bakgrund
Vi söker nu dig som vill anta utmaningen att arbeta som LSA-ingenjör (Logistic Support Analysis) hos oss på BAE Systems Bofors i Karlskoga.

Tjänsten är organisatoriskt placerad på avdelningen för Utveckling inom sektionen Marin. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med intressanta arbetsuppgifter i ett högteknologiskt företag. Som ingenjör hos oss får du möjlighet att arbeta inom ett internationellt företag med närhet till både kund och produkt.

Du kommer att finna ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många tekniska utmaningar för att uppnå de höga krav som ställs på våra produkter. Arbetet kommer att fördelas mellan nyutveckling och förbättringar av befintliga produkter.

Arbetsuppgifter
Som LSA-ingenjör kommer du självständigt eller i grupp arbeta med driftsäkerhetsanalyser och underhållsberedning av de system vi utvecklar. I arbetsuppgifterna ingår att bedöma funktionssäkerhet och underhållsmässighet, att identifiera underhållsbehov och utarbeta samt dokumentera metoder för underhållet. Du kommer också att vara med vid framtagning av tekniska publikationer och andra produkter som krävs för driften och underhållet av våra system.

Arbetet sker såväl teoretiskt som praktiskt och innefattar även deltagande vid konstruktionsprovning och verifiering avseende driftsäkerhet och underhåll samt granskningar tillsammans med kund.

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga discipliner inom utvecklingsavdelningen men också med företagets monteringsavdelning samt underleverantörer.

Önskvärda kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör/högskoleingenjör eller uppnått likvärdig nivå genom arbetslivserfarenhet med tekniska kunskaper om elektriska och mekaniska system. Du bör ha en god helhetssyn för att kunna förstå komplexiteten inom kraven på logistiksupport. Vi ser gärna att du har en tekniskt bred då våra system är komplexa och du kommer att behöva sätta dig in i såväl elsystem som mekanik och hydraulik. Du skall kunna hantera information på ett strukturerat sätt och ha god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Erfarenhet av nedanstående är meriterande:

  • Felintensitetsprediktering
  • LSA-arbete enligt militär standard
  • Användning av underhållsdatabaser
  • Reservdelsoptimering
  • Praktisk erfarenhet av militära system samt underhåll

Tjänsten kräver att du har en god förmåga att arbeta strukturerat, har mycket lätt för att samarbeta och kommunicera både internt och externt. Du är nyfiken och vill arbeta med dagens och morgondagens teknik tillsammans med härliga medarbetare. Engagemang och tekniska utmaningar är något du gillar.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga för du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Johan Funk, Sektionschef Marin 0586-733 118
Per Linnerblad, HR, 0586-733 070
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga företrädare:
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansökan senast 2018-05-13 via länken till höger.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/43
Publicerat 2018-04-23
Sista ansökningsdag 2018-05-13