BAE Systems Bofors söker Project Controller

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

BAE Systems Bofors AB har ca 360 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, och fjärrstyrda vapensystem.

Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Bakgrund:

Till avdelningen för Project Accounting söker vi nu en Project Controller med placeringsort Karlskoga. Mycket av den verksamhet som bedrivs inom våra affärsområden genomförs i stora och långa projekt. Som Project Controller erbjuds du ett utmanande och stimulerande arbete i något av våra projektteam och du blir också en viktig spelare under offertfasen med ansvar för kalkylering. Du kommer att ingå i ett team om totalt 7 personer.  

Ansvar och arbetsuppgifter:

Du kommer att ansvara för den finansiella delen i projekten, arbetet bedrivs i nära samarbete med projektledaren för de olika projekten.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:

  • Tillhandahålla det stöd projektledaren behöver för att styra projektet mot uppsatta finansiella mål och att leverera efterfrågad finansiell projektrapportering.
  • Styra, följa upp och rapportera projektets kassaflöde.
  • Färdigställa offertkalkyler och vid behov, delta i kontraktsförhandlingar.
  • Vid behov delta i både externa och interna finansiella revisioner.
  • Aktivt delta i de olika faserna av projektens budgetarbete.

Kvalifikationer:

Du har högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet exempelvis som Project Controller. Du är drivande, flexibel, har förmågan att engagera din omgivning och ser möjligheter och lösningar på olika frågeställningar du ställs inför.

En god förmåga att förstå kostnader, och kostnadsdrivare, är också viktigt för att nå framgång i rollen. Vi förutsätter även att du har mycket goda kunskaper i Excel.

Då en stor del av arbetet bedrivs i nära samarbete med andra och i en internationell miljö ser vi att du har god kommunikationsförmåga. Du behärskar såväl svenska som engelska (vårt koncernspråk) i både tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.

Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Kontaktpersoner:

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Erik Vikström, Chef Projektredovisning, 0586 -733090 eller till Oskar Bernling, HR-konsult, 073-915 70 61.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga kontaktpersoner:

Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Ansökan: Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha senast 2018-06-18.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/52
Publicerat 2018-05-22
Sista ansökningsdag 2018-06-18