BAE Systems Bofors söker Projektledare Produktion

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Produktområde Marin inom avdelningen för Produktion söker nu en delprojektledare. Tjänsten innebär koordinering och samordning av produktionens ansvarsområden i leveransprojekten.

Ansvar och arbetsuppgifter

Befattningen är en viktig roll där din produktionserfarenhet och goda förmåga att samarbeta med vårt interna produktionsteam är en förutsättning för att lyckas med leveransåtagande till projekten.

BAE Systems har en utpräglad projektkultur och samtliga kundbeställningar drivs i företaget som projekt.

Rollen som delprojektledare innebär att vara produktionens representant i pågående leveransprojekt. Där agerar du som produktionens förlängda arm genom att rapportera status samt driva och bevaka att beslut som tas i projekten är genomförbara ur ett produktionsperspektiv.

Tillika kommer du att representera produktion i samband med offertarbete.

I rollen ingår också att genomföra ekonomiska uppföljningar kopplade till leveransprojekten och i produktområdet bidra till förbättringar som leder till effektivisering och kostnadsreduceringar.

Du stöttar och deltar i arbete med produktionsrelaterade kvalitetsproblem kopplade till leveransprojekten inom det marina ansvarsområdet.

Du kommer vara en del av planeringsgruppen inom marin där koordinering av de olika leveransprojektens behov och våra produktionsmöjligheter samordnas.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning med teknisk inriktning. Kunskaper och erfarenhet från tillverkande industri och/eller montage är nödvändigt i rollen.

Som person är du driven och analytisk, har god överblick och förståelse för helheten. Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt, god samarbetsförmåga och tycker om att skriva och dokumentera, du är även kreativ och tar självständigt initiativ till handling och uppföljning.

Du har goda kunskaper i såväl svenska som i vårt koncernspråk engelska, i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga för du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Lars Hörnell, Produktionschef  0586-733 160
Oskar Bernling, HR-konsult  073-915 70 61

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga företrädare:

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansökan senast 2018-08-19. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/61
Publicerat 2018-07-05
Sista ansökningsdag 2018-08-19