BAE Systems Bofors söker Säkerhetschef

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Beskrivning
Nu har du en unik chans i din karriär att anta utmaningen som vår nya säkerhetschef inom en av Sveriges större försvarsindustrier – BAE Systems Bofors. De huvudsakliga produkterna som tillverkas inom företaget är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem.

På företaget finns ca 370 anställda och samtliga är stationerade i Karlskoga.

I rollen som säkerhetschef tillhör du avdelning kvalitet- och verksamhetsutveckling. Du har ett helhetsansvar för företagets säkerhetsarbete och du kommer också arbeta tillsammans med företagets globala säkerhetsfunktion.

Arbetsuppgifter
• Du ansvarar för och driver arbetet för BAE Systems Bofors övergripande strategi och riktlinjer för säkerhet
• I grunden arbetar du förebyggande med att främja trygghet och beredskap samt förebygga olyckor och brott
• Du ingår i företagets krisledning
• Säkerställa gott samarbete och god samverkan med myndigheter och andra intressenter

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet och ett stort intresse för strategiskt arbete med säkerhetsfrågor, har goda ledaregenskaper och vana av att driva och utveckla verksamheten. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Certifiering som säkerhetschef är meriterande.

Du har tidigare erfarenhet av att utveckla arbete med främst fysiskt säkerhetsskydd. Vidare har du kunskaper och förmåga att hitta rätt i beslut där ett väl avvägt risktagande, utifrån beslutad risknivå, är en framgångsfaktor.

Du har lätt för att samarbeta med andra och har lätt för att tänka helhetsinriktat. Du drivs av att leda förändrings- och förbättringsarbetet, av att skapa delaktighet, samt av att skapa eget ansvarstagande och engagemang hos medarbetarna. Du är stabil, har god självinsikt och personlig mognad samt har förmågan att styra mot goda resultat både i med- och motgång.

Du har ett tänk kring hur vår krisberedskap och säkerhet kan förbättras och utvecklas. Arbetet förutsätter en hög integritet, det vill säga att du har väl grundade och tydliga professionella värderingar som styr ditt agerande. Du är en tydligt och trovärdig kommunikatör samt har god pedagogisk förmåga. Tjänsten innebär många kontaktytor vilket förutsätter förmåga att samarbeta och att bygga nätverk.

Då vårt koncernspråk är engelska krävs det att du hanterar språket obehindrat i både tal och skrift. Resor förekommer i denna tjänst.

Vad erbjuder vi dig? 
Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter.
Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet samt innehar svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner:
Helena Christensen Chef Kvalitet och verksamhetsutveckling, 073-66802492
Per Linnerblad, HR-chef, 0586-733 070

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Fackliga kontaktpersoner:
Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606

Ansökan: Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha senast 2019-01-21. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/106
Publicerat 2018-12-27
Sista ansökningsdag 2019-01-21