BAE Systems Bofors söker Systemsäkerhetsingenjör

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Arbetsbeskrivning

Vårt absolut mest prioriterade område är säkerhet. Företagets personal och kunder skall kunna förlita sig på att dess produkter är säkrade mot såväl personella som materiella skador, samt att de även har en så liten påverkan på yttre miljö som möjligt. I detta arbete är befattningen som systemsäkerhetsingenjör ytterst viktig.

Arbetet syftar till att identifiera och kvantifiera risker, eliminera dessa eller reducera dem till en tolerabel nivå och på så sätt verifiera konstruktionernas säkerhet. Du kommer att arbeta med riskanalyser och funktionssäkerhet på våra marina pjässystem med fokus på utvecklingsskedet. Arbetet är omväxlande, drivs i projektform och innebär att du spelar en viktig roll i leveransen av våra system till kund. Genom projektens alla faser driver och medverkar du i arbetet med att tillse att systemen uppfyller krav och kundens förväntningar.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med kollegor inom projektledning och i de tekniska utvecklingsteamen. Du kommer att få ta ett stort ansvar i ditt arbete samt ha möjlighet att påverka systemets utformning. Både vad gäller utvecklingen av helt nya varianter av pjässystem och uppgraderingar av befintliga produkter eller delsystem.

Arbetet innefattar bl.a.:

  • Kravanalys, kravställning, samt framtagande av systemsäkerhetsplaner.
  • Riskkälleanalys, säkerhetsanalys, samt kravverifiering.
  • Framtagande av säkerhetsutlåtande och säkerhetsrestriktioner.

Bofors är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Placeringsort är Karlskoga.

Vem är du?

Rollen kräver en bred teknisk förståelse samt förmåga till att sätta sig in i potentiella säkerhetsrisker med systemen. För att du ska trivas och vara framgångsrik som systemsäkerhetsingenjör måste du ha en god förmåga till att kunna analysera elektriska-, mekaniska- och programvarukonstruktioner. Vidare har du ett stort driv, en vilja att axla eget ansvar och stor initiativförmåga. Samtidigt är du flexibel och en riktig lagspelare och du trivs i en roll där du dagligen samverkar med många aktörer inom projekten. Detta ställer även krav på din kommunikativa förmåga och skicklighet i att skapa relationer med människor inom olika områden.

Lämplig utbildningsbakgrund är en akademisk examen som civil- eller högskoleingenjör med inriktning Maskin, Elektronik, Data, Teknisk Fysik eller liknande. Vi söker dig som gärna har några års arbetslivserfarenhet inom systemsäkerhetsarbete eller annan för befattningen relevant erfarenhet. Meriterande är erfarenhet från försvarsindustrin eller militär verksamhet i någon form. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga för du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Johan Funk, Sektionschef Marin 0586-733 118

Per Linnerblad, HR, 0586-733 070

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga företrädare:
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansökan senast 2018-05-13 via länken nedan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/44
Publicerat 2018-04-23
Sista ansökningsdag 2018-05-13