BAE Systems Hägglunds AB söker en Elektronikkonstruktör

Är du ingenjör med intresse för elektronik och vill ha möjlighet att själv utforma din roll utifrån hur du vill utvecklas? Då kan det vara just dig vi söker till vår Elektronikavdelning. Här får du möjligheten att både utveckla framtidens fordon och dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!

Om tjänsten

Vi vill förstärka vår avdelning för elektroniksystem med en ny medarbetare inom elektronikkonstruktion. Beroende på din bakgrund har vi möjlighet att kunna anpassa rollen så att den passar dina önskemål om nästa steg i din karriärutveckling, oavsett om du är nyutexaminerad eller senior konstruktör.

Som konstruktör på elektronikavdelningen kommer du att arbeta över ett brett tekniskt område mellan elsystem och mjukvara där din uppgift blir att på ett innovativt och professionellt sätt integrera detta i våra fordon. Du kommer att vara med genom hela kedjan, från idé till färdig produkt.

Arbetsuppgifterna omfattar:

 • Utveckling av framtidens fordonselektronikkomponenter
 • Val av komponenter samt upprättande av utvecklingsspecifikationer
 • Utveckling av kretsschema och kretskort
 • Hårdvarunära programmering (HDL, FPGA)
 • Framtagning av provmaterial samt deltagande vid konstruktionsprovning
 • Analys av på marknaden existerande komponenter och delsystem
 • Analys och provning mot militära standarder

Oavsett var du står i dag i din karriär kommer du att få ett spännande och varierande arbete i en högteknologisk miljö. Ditt arbete hos oss kommer att innebära många olika kontaktytor, framför allt inom företaget men även mot leverantörer och kunder.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker har Högskole- eller Civilingenjörsexamen inom områdena elektronik, mjukvara eller liknande. Är du nyutexaminerad är det viktigt att du har rätt utbildningsbakgrund och ett starkt eget driv att utvecklas som ingenjör inom området.Har du några års erfarenhet är det meriterande om du tidigare arbetat med  utveckling av kompletta system, gärna inom fordonsindustrin eller automationsområdet.

Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och måluppfyllelse. Att du har en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet för dig. God svenska och engelska i tal/skrift är krav.

BAE Systems erbjuder

 • Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer.
 • Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
 • Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter.

 

Se mer, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Patrik Bergh 0660-80135 alternativt HR Businesspartner Jessica Wennerberg 0660-80570.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik. Sista ansökningsdag är 6 januari. Välkommen med din ansökan!

BAE Systems Hägglunds

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com

Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/117
Kontakt
 • Jessica Wennerberg HR Business Partner, 0660-80570
 • Patrik Bergh, Chef Electronics, 0660-80135
Publicerat 2019-12-12
Sista ansökningsdag 2020-01-06