BAE Systems Hägglunds AB söker Senior inköpare – Category Manager

Vill du vara en del av ett team som jobbar med kvalificerat inköp i en högteknologisk miljö? Då är du rätt person för oss!

Om tjänsten

Vi är idag 18 drivna och engagerade medarbetare som arbetar med kategoriinköp och inköpskvalitet. Nu behöver vi förstärka gruppen med ytterligare en kollega och söker dig som vill arbeta som kategoriansvarig inköpare.

I din roll som Category Manager kommer du bland annat att jobba med omvärldsanalyser, risk management, anbudsarbeten, kontraktsarbete, strategiarbete, driva team i strategins riktning, kategoriutveckling, proaktiv planering av kategorin, driva mot målkostnader och marknadsföra innovationer.

Hos oss kommer du att ha ett nära samarbete med olika avdelningar som kvalitet, konstruktion, juridik, industrisamverkan och operativt inköp. Du kommer att leda tvärfunktionella team för att vidhålla och utveckla kategorin i strategins riktning. Rollen kommer även innebära samverkan med andra Category Managers inom BAE-koncernen.

Vem är du?

Vi söker dig med flera års erfarenhet från kvalificerad roll med kommersiell inriktning. Kanske arbetar du idag inom inköp, projektledning, försäljning, logistik, teknik, ekonomi eller i en ledande befattning. Vi ser helst att du har akademisk utbildning. Eftersom vi har en mycket internationell prägel på kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Meriterande är erfarenhet från tillverkande industri och då främst inom el/elektronik/kablage, men vi är öppna för att du kan ha annan bakgrund.

Som person behöver du vara skicklig på att skapa relationer och bygga nätverk. Du har ett starkt eget driv, är målinriktad med förmåga att leda och följa upp både ditt eget och andras arbete på ett strukturerat och noggrant sätt. Du har ett långsiktigt strategiskt förhållningssätt och starkt kommersiellt intresse. Du kommunicerar faktabaserat och får därigenom med dig företagets olika intressenter i den riktning som är mest kommersiellt fördelaktig för hela Hägglunds.

BAE Systems Hägglunds erbjuder

Du kommer att bli en del av ett starkt och engagerat team som har i uppgift att säkerställa att företagets leverantörsbas tas tillvara för att skapa värde för våra kunder. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen! Och inte minst så kommer du få jobba i ett starkt och positivt team!

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Kontaktperson

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Martin Johansson, rekryterande chef, 0660-80439, eller Anna-Lena Vestman, HR Business Partner, 0660-80482.

Sista ansökningsdag är 2020-01-08 men vänta inte med din ansökan då urval kan komma att ske löpande.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

BAE Systems Hägglunds AB

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Vår verksamhet är baserad i Örnsköldsvik i hjärtat av Höga Kusten. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com och för Örnsköldsvik besök www.inspiration.ornskoldsvik.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/113
Kontakt
  • Martin Johansson, chef kategoriinköp, 0660-80439
  • Anna-Lena Vestman, HR Business Partner, 0660-80482
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Daniel Lundberg, Sveriges Ingenjörer, 0660-80385
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2019-12-12
Sista ansökningsdag 2020-01-08