BAE Systems Hägglunds AB söker Senior inköpare med ansvar för IT-inköp

Vill du vara en del av ett team som jobbar med kvalificerat inköp i en högteknologisk miljö? Då är du rätt person för oss!

Om tjänsten

Våra 35 engagerade och drivna medarbetare arbetar med kategoriinköp, projektinköp och med inköpskvalitet. Vi behöver nu förstärka med en strategisk inköpare inom IT. Du kommer att vara inköpare för IT-inköp till BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik och till BAE Systems Bofors i Karlskoga. Din placering blir på vårt kontor i Örnsköldsvik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:

 • Löpande förhandla avtal, priser och villkor.
 • Stödja IT-avdelningen i upphandlingar med behovsanalys, sourcing och avtalstecknande.
 • Upprätta och driva samarbete mellan ansvariga i linjeorganisation och leverantörer för att följa upp avtal och hitta förbättringsområden.
 • Ansvara för att mål avseende inköpsförbättringar uppnås.
 • Sätta upp och ansvara för årlig förhandlingsplan samt säkerställa förekomsten av tillförlitlig spendanalys inom IT.
 • Optimera leverantörsbasen inom IT-kategorin i nära samarbete med linjens kategoriägare.
 • Driva process-, metod- och modellutveckling inom ansvarsområdet samt löpande om- och utvärdera rådande arbetssätt och organisation.

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen är det avgörande att du har bred kunskap inom IT-området och att du har en högskoleutbildning inom t ex data- eller systemvetenskap. Vi vill också att du har praktisk erfarenhet av kommersiellt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av inköp samt att skriva avtal med IT-innehåll. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Du behöver kunna kommunicera både internt men även med våra kollegor i US/UK samt våra utländska leverantörer.

I ditt jobb kommer du att ha många kontaktytor, både intern och externt. Detta innebär att vi lägger stor vikt vid din personlighet. Du är en person som kan skapa och bygga varaktiga relationer men du ska också kunna avgöra när du behöver utmana din motpart. Jobbet kommer att kräva att du har förmågan att planera, strukturera och driva det egna arbetet. Du har också en analytisk förmåga och ett intresse av att förstå vad som driver vår affär.

BAE Systems Hägglunds erbjuder

Du kommer att bli en del av ett starkt team som har i uppgift att säkerställa att företagets leverantörsbas tas tillvara för att skapa värde för våra kunder. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen!

Tjänsten är tillsvidareanställning. Placeringsort är Örnsköldsvik.

Kontaktperson

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Wim Eikelboom, Chef Inköp, 0660-80225, eller Anna-Lena Vestman, HR Business Partner, 0660-80482.

Sista ansökningsdag är 2020-01-06 men vänta inte med din ansökan då urval kan komma att ske löpande.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

BAE Systems Hägglunds AB

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Vår verksamhet är baserad i Örnsköldsvik i hjärtat av Höga Kusten. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com och för Örnsköldsvik besök www.inspiration.ornskoldsvik.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/112
Kontakt
 • Wim Eikelboom, Chef Inköp, 0660-80225
 • Anna-Lena Vestman, HR Business Partner, 0660-80482
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
 • Daniel Lundberg, Sveriges Ingenjörer, 0660-80385
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2019-12-09
Sista ansökningsdag 2020-01-06