BAE Systems Hägglunds AB söker Teknisk systemingenjör

Brinner du för kundens behov och vill ta ansvar för att kundens krav uppfylls i leveransen? Vill du ha en teknisk roll där du får använda din analytiska förmåga och se mer till helheten än till detaljlösningarna? Om svaret är ja, läs då vidare och sök tjänsten som teknisk systemingenjör! Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!

Om tjänsten

Du kommer att arbeta med systemdesign och leveranser av våra fordonssystem. Arbetet bedrivs i projektform och rollen som systemingenjör innebär att du är en viktig del i utvecklingen av våra system till kund. Genom projektens alla faser driver och deltar du i arbetet kring tekniska designfrågor så att den övergripande designen och de ingående delsystemen balanseras mot optimal funktion.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med kollegor inom marknadsavdelningen, inköp, projektledning, produktion och de tekniska utvecklingsteamen. Du kommer att få ta stort ansvar i ditt arbete och ha möjlighet att påverka teknikutvecklingen. Du kommer även att delta i tekniska studier, antingen i samarbete med kund eller som interna projekt. Du analyserar behov och krav och bryter ner dem till mer detaljerade krav och beskrivningar. Det kan t ex handla om att ta fram en helt ny variant av ett fordon eller uppgraderingar av befintlig produkt.

Kvalifikationer

Rollen kräver en bred förståelse för tekniken samt förmåga att sätta sig in i stora mängder information. För att du ska trivas och vara framgångsrik som systemingenjör måste du ha en god förmåga att kunna prioritera och hitta lösningar på en övergripande nivå. Vidare har du ett stort driv, en vilja att axla eget ansvar och har stor initiativförmåga. Samtidigt är du flexibel och en riktig lagspelare och du trivs i en roll där du dagligen samverkar med många aktörer inom projekten. Detta ställer även krav på din kommunikativa förmåga och skicklighet i att skapa relationer med människor inom olika områden.

Lämplig utbildningsbakgrund är en akademisk examen som civilingenjör med inriktning Maskin, Elektronik, Teknisk Fysik eller liknande. Vi söker dig som gärna har några års arbetslivserfarenhet inom systemarbete eller annan för rollen relevant erfarenhet. Meriterande är erfarenhet från fordonsindustrin eller militär verksamhet i någon form. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

BAE Systems erbjuder

  • Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer.
  • Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
  • Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter.
  • I din vardag kommer du ha flera kontaktytor internt och externt samt få stor insyn och påverkansmöjlighet gällande den tekniska utvecklingen.

 

Se mer här, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Carolina Norberg 0660-292372 alternativt HR Businesspartner Jessica Wennerberg 0660-80570.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Sista ansökningsdag är 6 december. Välkommen med din ansökan!

BAE Systems Hägglunds

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com

Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/110
Kontakt
  • Jessica Wennerberg HR Business Partner, 0660-80570
  • Carolina Norberg, Chef Systems Engineering, 0660-292372
Publicerat 2019-11-26
Sista ansökningsdag 2020-01-06