BAE Systems Hägglunds söker Applikationsspecialist inom PLM

Har du ett intresse för såväl IT, teknik som verksamhetsutveckling kan det vara just dig vi söker till tjänsten som applikationsspecialist. Här jobbar du nära verksamheten med stora interna kontaktytor när du sätter dig in i och utvecklar processer liksom stödsystem. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan.

Om tjänsten

Till avdelningen Information Management and Technology (IM&T) söker vi en person som brinner för att leverera effektiva lösningar där kvalitet, ständiga förbättringar och verksamhetssupport är en självklarhet. Fokusområdet kommer ligga inom utvecklingsprocessen och närliggande system som produktdatahanteringssystems (PLM/PDM) och andra specialprogramvaror. IT-plattformen utgörs av moderna system som SAP S/4 HANA och ARAS Innovator.

Avdelningen är en Shared Service där man tillhandahåller IT och kringliggande tjänster för BAE Systems affärsenheter i Sverige – BAE Systems Bofors i Karlskoga samt BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik. Du kommer jobba på avdelningen Information Systems som ansvarar för alla applikationer och system, med mycket kompetenta kollegor inom system och verksamhetskunskap. Här arbetar 16 medarbetare samt ett stort antal konsulter. Avdelningen genomför många stora verksamhetsprojekt och hanterar även all support för applikationerna, ofta via koordinering av underleverantörer.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rollen rapporterar till Chef för Informationssystem. Placeringsort är Karlskoga eller Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

I din roll stöttar du verksamheten i process och verktyg, där du har ansvar att jobba med underleverantörer och leda dessa. Du kommer även vara applikationsansvarig för ett antal konstruktions-/produktionsnära applikationer. En stor del av tjänsten innebär att stötta verksamheten och vidareutveckling av PLM-systemet samt driva på ständiga förbättringar och verksamhetssupport.

Du ansvarar även för genomdrivandet av olika typer av projekt inom IM&T, både interna tekniskt drivna projekt men även verksamhetsförbättringsprojekt där informationssystemen är en del av förbättringen. Du kommer då att ansvara för budget och framdrift av projekten. Du kommer till exempel att:

  • Stötta verksamheten inom produktdatahanteringssystemet (ARAS), samt ett antal konstruktions-/produktionsnära applikationer
  • Jobba med Projektledning
  • Jobba med och följa upp våra leverantörer
  • Identifiera förbättringar i applikation och process

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker har en akademisk examen inom Systemvetenskap, relevanta slutförda studier som Högskole- eller Civilingenjör, alternativt Teknisk fysik. Vi värdesätter tidigare yrkeserfarenhet som applikationsspecialist, projektledare (IT) eller liknande. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet inom konstruktions-/produktionsnära processer liksom kunskap inom PLM/PDM.

  • God svenska och engelska i tal/skrift är en förutsättning då detta används på arbetsplatsen samt i dialog med leverantörer.

Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och målfokusering. Du tycker det är viktigt att leverera kvalitet och du jobbar gärna både ensam i projekt såväl som en del i ett större team. Att dela med sig av kunskap och ha en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet för dig.

Övrigt

Ansökan görs via vårt rekryteringssystem Varbi.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. En anställning kommer därför att kräva en godkänd säkerhetskontroll samt godkänt drogtest.

BAE Systems erbjuder

  • Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer.
  • Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
  • Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter.
  • I din vardag kommer du ha flera kontaktytor internt och externt samt få stor insyn och påverkansmöjlighet i företagets processer.

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till Kalle Hagström, Chef för Informationssystem, 070-314 09 30 eller Anette Andersson Löf, HR Business Partner, 0660-804 78.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Örnsköldsvik
Län: Västernorrlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2020/20
Publicerat: 2020-02-20
Sista ansökningsdag: 2020-05-29