BAE Systems Hägglunds söker en Beräkningsingenjör

BAE System Hägglunds AB är inne i en intensiv period med flera komplexa anbud och projekt parallellt och behöver förstärka bemanningen. Vi söker nu en motiverad och tekniskt driven beräkningsingenjör till vår avdelning Technologies. Avdelningen består idag av 14 egna anställda både specialister samt beräkningsingenjörer samt ett antal konsulter.

Din framtida utmaning

Tjänsten innebär arbete med avancerade tekniska beräkningar; tex att utifrån en beräkningsbegäran:

Bygga simuleringsmodell
Utföra simulering, analysera och validera resultat
Skriva rapport som levereras till uppdragsgivaren
Avdelningen Technologies stödjer konstruktion- och systemavdelningen genom analyser på t.ex. hållfasthet, fordonsdynamik samt ljud och vibrationer.

Uppdragens art och längd varierar och du kommer att få möjlighet att prova på olika typer av uppgifter genom enskilda uppdrag och grupprojekt. I rollen kommer du att ha många kontaktytor mot de flesta av företagets interna funktioner. Arbetet kan innebära att du deltar i allt från anbudsarbete till delsystemkonstruktion.

Den du är

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör, troligen inom maskinteknik eller teknisk fysik, med inriktning mot hållfasthet eller beräkningsteknik. Vi tror att du har några års erfarenhet av arbete inom området och ser gärna att du har erfarenhet av ett eller flera FEM-program, t.ex. ANSA eller LS-Dyna. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och teknisk fackengelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet från flyg- eller fordonsbranschen och arbete med antingen utmattningsanalyser eller elektromagnetiska analyser.

Som person är du självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Dina starka sidor är din noggrannhet och analytiska förmåga.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att inneha en betydande roll i att utveckla framtidens fordon samt att ha möjlighet att jobba med framtidens teknik i ett globalt företag med stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

I vår rekryteringsfilm får du en inblick i hur det är att arbeta hos BAE Systems Hägglunds.

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Stefan Thelin, chef Technologies 0660-803 37 eller Jessica Wennerberg HR Business Partner 0660-80570.

Sista ansökningsdag är den 17 januari men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

För mer information besök www.baesystems.com

Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se och Höga kusten på www.hogakusten.com