BAE Systems Hägglunds söker en Chef Arkitektur och Design

Till Engineering Management söker vi en Chef till vår grupp Arkitektur och Design.

BAE Systems Hägglunds bygger ett av världens mest avancerade system i våra stridsfordon och bandvagnar. Våra fordon kännetecknas av extrema förmågor inom mobilitet, eldkraft, skydd och omvärldsuppfattning. En av framgångsfaktorerna till att fordonen blivit så framgångsrika beror på att vi är världsmästare i att genomföra systemanalyser och fatta kloka beslut hur förmågorna ska balanseras. Det är grunden för att lyckas integrera och leverera fordonen med rätt prestanda, i tid och med god kvalitet till våra kunder.

Är du en ledare med god teknisk förståelse? Vi söker chef till vår grupp Arkitektur och Design som ska motivera till och driva utvecklingen för våra fordonssystem.

Gruppen Arkitektur och Design ansvarar för att besvara kundens krav och komplexa utmaningar genom att definiera hur fordonssystemet ska utformas med hjälp av konceptstudier och systemdefinition i produktens anbuds-, leverans- och supportfas. Ditt ansvar som chef är att stötta och leda medarbetarna i att utveckla våra produkter, vårt samarbete med kunder och leverantörer samt de arbetssätt och metoder som säkerställer att avdelningens leveranser håller hög kvalité.

Som ledare för gruppen Arkitektur och Design har du många interna och externa gränsytor. Du har personal- och budgetansvar och rapporterar linjevägen till chef för Engineering Management. Idag består gruppen av 12 anställda/konsulter och växer.

Dina egenskaper

Du som söker skall vara intresserad av att motivera och inspirera dina medarbetare att leverera fordonssystem genom systemutveckling och att lösa komplexa tekniska utmaningar. Du kan ta till dig ny teknik och nya utmaningar och betrakta dessa i en helhetsbild för att, med hjälp av gruppen, komma fram till koncept- och designförslag.

Du behöver vara duktig på att stimulera dina medarbetare att se helhetsbilden på systemet, vilka balanser och vägval som behövs och vilka konsekvenser det ger.

Att utveckla ett fordonssystem kräver att chefen måste kunna hantera en flexibel och föränderlig vardag där du måste uppvisa tålamod och ledarskap. Att hantera krav och motgångar samt vara anpassningsbar och snabb på att reagera på förändringar är naturligt.

Din erfarenhet

Vi tror att du har en akademisk examen och har arbetat flera år med komplex systemutveckling och modellbaserade arbetssätt. Du har tillräcklig arbetslivserfarenhet för att känna dig trygg i din chefsroll. Har du jobbat i ledande roller tidigare är det meriterande. Som person är du driven, har lätt för att samarbeta och vill med ett stödjande och coachande ledarskap skapa stor delaktighet i arbetsgruppen.

Du har en väl utvecklad kommunikationsförmåga både i tal och skrift samt svenska samt engelska.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder.

BAE systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring/ca 800 medarbetare. Företagets fokus är utveckling, tillverkning och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är: medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och service samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden.

Tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden arbetar vi för att leverera de bästa produkterna och tjänsterna med militär kapacitet. Vi vill att våra produkter ska skydda människor och den nationella säkerheten samt säkra viktig information och infrastruktur. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Conny Flemin, chef Engineering Management, 0660-80584 eller via conny.flemin@baesystems.se, eller Jessica Wennerberg HR Businesspartner 0660-80570, jessica.wennerberg@baesystems.se.

Sista ansökningsdag är 21 januari men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!