BAE Systems Hägglunds söker en Konstruktör med systemansvar inom vapen- och ammunitionssystem

Är du en lösningsorienterad person som vill arbeta med unikt konstruktörsjobb där du har ansvar för hela systemet och också får utlopp för din kreativitet?

Din framtida utmaning

Som konstruktör med systemansvar kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom vapen- och ammunitionssystem. Detta innebär utveckling av nya system men även modifiering av befintliga system. En stor del av arbetet sker i 3D CAD-programmet Catia v5. I arbetet ingår också att genomföra analyser, samt kontrollera och delta vid prov & verifiering.

Utvecklingen av våra fordon sker i nära samarbete med våra kunder och du behöver hantera både kunders krav på systemen och våra egna interna krav. Samtidigt kommer du som konstruktör inom just vapensystem att ha ett fritt och självständigt arbete med möjlighet att uttrycka kreativitet i designen. Här får du chansen att utvecklas till expert inom området och du kommer att få det stöd du behöver för att lyckas!

Med din specialistkompetens kommer du också att stötta systemavdelningen i arbetet med att ta fram fordonens övergripande systemlösning, samt stötta delsystemansvariga vid tekniska frågor med koppling till ditt område. Men dina kontaktytor är många fler än så. Du kommer att vara på plats i produktionen och/eller hos kund, när systemen ska monteras.

Du blir en del av enheten Armament and Fire Control Systems som består av åtta erfarna medarbetare och ett antal konsulter som på bästa sätt kommer att hjälpa dig in i rollen. Du rapporterar till enhetschef. Merparten av vårt dagliga arbete bedrivs i projektform och i projekten rapporterar du till teamledare eller delprojektledare.

Den du är

Vi söker dig med en kreativ ådra och ett intresse och vilja att bli expert inom området. Vi tror att du är utbildad maskiningenjör eller har motsvarande praktisk erfarenhet. Meriterande är några års erfarenhet av mekaniskt konstruktionsarbete, men vi välkomnar också dig som är nyutexaminerad, om du har den rätta motivationen och det rätta handlaget. Du har goda kunskaper i 3D CAD.

Är du en erfaren konstruktör tror vi att du ganska tidigt kan ta hela systemansvaret för vapen- och ammunitionssystem i ett projekt. Är du däremot mindre erfaren så får du den tid du behöver för att lära dig området, för att senare ta systemansvar.

God svenska och engelska i tal och i skrift är ett krav.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ – www.inspiration.ornskoldsvik.se – www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till:

Daniel Kling Norberg, Chef Armament and Fire Control Systems, 0660 – 87704, eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, AxÖ Consulting, 070-4816012.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Sista ansökningsdag är 2022-08-14.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/107
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Daniel Lundberg, Akademikerna, 0660-80385
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2022-06-27
Sista ansökningsdag 2022-08-14