BAE Systems Hägglunds söker en Specialist Elmiljö/EMC

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon, stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com
Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla världens bästa terränggående fordon? I våra projekt utmanas vi hela tiden av krävande kunder som ställer stora krav på våra produkter avseende elmiljö, ofta under även de mest krävande militära standarderna. Du kommer att ingå i en grupp hängivna ingenjörer som strävar efter att utveckla en el- och elektronikplattform i världsklass för våra fordon.

Som specialist inom EMC förväntas du leda och driva frågorna inom EMC-området, inte bara för gruppen utan för hela företagets räkning. Det innefattar allt från att upprätta projekt- och kontrollplaner, utvärdera leverantörer och deras produkter, till täta dialoger med våra kunders motsvarande specialister inom EMC. Inom denna roll kommer du också att medverka aktivt under hela produktens livscykel, från tidigt koncept, över till test och verifiering för att slutligen vara med vid produktion och leverans. I din roll kommer du att stötta våra projektledare och tekniska projektledare med underlag för att fatta rätt beslut i rätt tid rörande elmiljöfrågor.

Du kommer också att vara den som följer utvecklingen av gällande standarder och förfinar processerna vi arbetar i. Du skapar och upprätthåller nätverk både nationellt och internationellt inom området. Som specialist förväntas du också att utveckla och hålla i utbildningar rörande EMC och angränsande områden för alla dina kollegor.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik

Vem är du

Vi söker Dig som är tekniskt utbildad på högskole- eller universitetsnivå och har praktisk erfarenhet av att jobba med EMC-frågor. För denna roll ser vi gärna att du har en bakgrund med koppling till försvaret eller försvarsindustrin, men du kan lika gärna ha erfarenhet från andra industriella branscher med liknande krav eller problematik. Du har god vana av att upprätta planer och formella dokument, samt driva och underhålla dessa. Som person är du strukturerad och ordningsam. Du planerar och genomför själv ditt arbete i samarbete med dina närmaste kollegor.

Eftersom vi verkar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Vårt koncernspråk är engelska och 85% av våra kunder är internationella.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till Patrik Bergh, chef Electronics, vxl. 0660-80000.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/89
Kontakt
  • Jessica Wennerberg, 0660-80570
Publicerat 2018-10-30
Sista ansökningsdag 2018-11-18