BAE Systems Hägglunds söker en systemingenjör

Just nu söker vi en engagerad systemingenjör som vill vara med och bidra till företagets framgångar och ha en viktig roll i att utveckla framtidens fordonssystem. Uppskattar du en arbetsmiljö som präglas av att medarbetarnas personliga utveckling har hög prioritet, bra samarbete mellan olika avdelningar och goda möjligheter att få vara med och påverka? Är du redo att ta nästa steg i karriären? Sök till BAE Systems Hägglunds redan idag!

Din framtida utmaning

Ett arbete på BAE Systems Hägglunds innebär en möjlighet att få vara med på en spännande utvecklingsresa och samtidigt få en inblick i hur försvarsbranschen fungerar.

Som systemingenjör kommer du att arbeta med att analysera och realisera systemkrav och definiera hur fordonssystemet ska utformas med hjälp av konceptstudier, systemdefinition och systemkonstruktion. Du tar fram systemdesignen och identifierar delsystem för att uppnå maximal prestanda i integrationen av de olika delsystemen. En viktig del i arbetet är avvägningen mellan fordonets olika förmågor och andra för kunden viktiga attribut.

Våra fordon kan funktionellt beskrivas med hjälp av ett antal förmågor som eldkraft, skydd och mobilitet som i sin tur består av ett antal funktioner. Som systemingenjör kan du ha ett övergripande ansvar för förmågor, alternativt ansvarar du för en eller flera funktioner. Beroende på din kompetens, drivkraft och önskemål kring personlig utveckling, varierar arbetsuppgifterna stort. Oavsett vilket område du tar dig an, kommer du att vara en nyckelperson i utvecklingen av våra system. Du är spindeln i nätet i hantering av komplexa tekniska frågor och leder din funktionsgrupp genom hela projektet i nära samarbete med ledande konstruktörer och specialister. Du arbetar för att säkerställa att funktionaliteten är realiserbar samt att designen är ändamålsenlig och uppfyller både kunds krav och interna krav. Du identifierar och mitigerar risker, planerar tester, simuleringar och beräkningar och ser till att de genomförs för att kvalitetssäkra systemdesignen.

En spännande tjänst som medger stor frihet men också stort ansvar. Du har många kontaktytor internt mot marknad, teknologier, design, ILS, säkerhet och andra funktionsområden samt externt mot kund. I ditt dagliga arbete har du ett nära samarbete med övriga funktionsansvariga och du rapporterar i projekten till Systems Engineering Manager (SEM). I linjen rapporterar du till enhetschef för Arkitektur & Design som ligger under sektionen Engineering Management.

Vem är du?

I den här rollen har du stor påverkansmöjlighet på produkt och process. Därför söker vi dig med drivkraft inom kontinuerlig produkt- och processutveckling på systemnivå. Du har förmågan att se helheten och din kompetens spänner över flera discipliner. Din främsta kompetens ligger inom mjukvara, elektronik och/eller nätverk och du har erfarenhet av arbete på systemnivå för komplexa system. Vi tror att du är civilingenjör inom tex mekatronik, automation eller informationsteknik eller har annan för rollen relevant utbildningsbakgrund. Förståelse för design och arkitektur samt erfarenhet av Systems Engineering (SE) är meriterande, likväl som erfarenhet från fordonsbranschen.

Du har god presentations- och dokumentationsförmåga i tal och i skrift, både på svenska och på engelska. Som person är du analytisk, engagerad och ansvarstagande och trivs med att guida, motivera och leda andra. Du har förmågan att se helheten och uppskattar teknisk problemlösning på en övergripande nivå. Om du stöter på något du inte redan kan, vill du nyfiket och målinriktat lära dig mer om det och du tar dig energiskt an problemet.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du är delaktig från idé till färdig produkt och du får jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt moderna drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ – www.inspiration.ornskoldsvik.se –  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Camilla Söderbäck, enhetschef Arkitektur och Design, 0660-809 66, eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, 070-481 60 12.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/103
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Daniel Lundberg, Akademikerna, 0660-80385
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2022-06-16
Sista ansökningsdag 2022-08-14