BAE Systems Hägglunds söker Ingenjör inom cybersäkerhet

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com

Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta som specialist inom cybersäkerhet för militära fordon.

Arbetet innebär att vara stödja produktutvecklingen med specialistkunskaper inom cybersäkerhet, utarbeta kravställning och specifikationer samt övervaka och analysera fordonens uppfyllande av aktuella krav.

I arbetet ingår även att stödja våra kunder i ackrediteringsprocesser med specialistkunskap om fordonens säkerhetsarkitektur och sårbarhet. Att gemensamt med kunder och branschen utveckla strategier, verktyg och tjänster för att höja vår förmåga att möta ett ökande cyberhot i omvärlden. Tjänsten innebär resor inom och utanför Sverige.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner. Placeringsort är Örnsköldsvik.

Vem är du?

Du har akademisk utbildning inom informationssäkerhet eller motsvarande förvärvade kunskaper och erfarenheter. Du har erfarenhet av systemutformning, kravhantering och ackreditering inom cybersäkerhet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och teknisk fackengelska.

Det är meriterande med erfarenhet av hot och sårbarhetsanalyser, hård- och/eller mjukvarudesign ur ett säkerhetsperspektiv, cybersäkerhetsarkitektur, militära fordon.

Som person är du självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du är tydlig och har gott omdöme. Du har specialistkunskap inom Informations- och IT-säkerhetsområdet samt en problemlösande analysförmåga.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att inneha en betydande roll i att utveckla framtidens fordon samt att ha möjlighet att jobba med framtidens teknik i ett globalt företag med stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Andreas Ritzén, chef Produktsäkerhet, 0660-80417 eller till Jessica Wennerberg, HR Business Partner, 0660-80570. Sista ansökningsdag är 29 september, men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/73
Kontakt
  • Andreas Ritzén, 0660-80417
  • Jessica Wennerberg, 0660-80570
Publicerat 2019-09-03
Sista ansökningsdag 2019-09-29