BAE Systems Hägglunds söker Ingenjör med systemansvar inom eldledning- och siktessystem

BAE System Hägglunds AB är inne i en intensiv period med flera komplexa anbud och projekt parallellt och behöver förstärka bemanningen. Avdelningen Armament och Fire Control Systems rekryterar nu en ingenjör med systemansvar inom områdena Eldledningssystem och Siktessystem. Gruppen består idag av 7 egna anställda samt ett antal konsulter.

Din framtida utmaning

Vi söker dig som vill ta ett övergripande ansvar för de komplexa system som återfinns inom Armament and Fire Control Systems med särskilt fokus på Eldledningssystem och Siktessystem. Du kommer att arbeta i komplexa projekt med avancerade produkter som ligger i framkant inom många tekniska områden. Vi förväntar oss att du har tillräcklig bredd för att förstå helheten i vapensystemen, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera. Du kommer röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer vara breda. Vårt arbete bedrivs i projektmatris där din insats blir viktig för att varje projekt ska nå goda resultat med hög kvalitet.

Huvudsakliga uppgifter

Hantera krav, genomföra analys samt leda/bistå i systemutveckling och dokumentation.
Delta i utvecklandet av nya och befintliga torn- och vapensystem och ingående delsystem med focus på Eldledningssystem och Vapensystem.
Stödja Delsystemansvarig vid tekniska frågor, både internt och externt.
Utveckla och stödja framtagning av Delsystemstrategier.

Den du är

Vi söker dig som har god erfarenhet av våra produkter och gärna några års erfarenhet av liknande uppgifter. Vi tror att du har en utbildningsbakgrund som ingenjör, meriterande om du är Teknisk officer eller Arméingenjör. Du har god förståelse för produktutveckling och mekanisk konstruktion. Du har erfarenhet av att skriva rapporter samt hålla presentationer. Du har god kommunikations­förmåga i svenska och engelska, i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att jobba i projekt. Som person är du strukturerad, ansvarskännande och resultatinriktad. Du har en god planerings- och uppföljningsfråga och har lätt för att samarbeta med andra samt har förmågan att kunna prioritera och fokusera på resultatet när det krävs.

Vad blir du en del av

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade lösningar inom försvar, flyg och säkerhet och är teknikledande inom flera områden. Vi har fler än 80 000 kvalificerade medarbetare i över 40 länder. BAE systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter idag ca 800 medarbetare och räknar med att rekrytera över 100 personer under 2021. Företagets fokus är utveckling, tillverkning och support av ett brett spektrum av militära system till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är:

medeltunga stridsfordon (CV90),
bandvagnar (BvS10),
support och service
elhybrida drivsystem för den civila marknaden, samt
vidmakthållande av levererad förmåga.
Tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden arbetar vi för att leverera de bästa produkterna och tjänsterna för militär verksamhet. Vårt mål är att ge bästa möjliga förutsättningar att skydda människorna som använder våra produkter genom att ge överlägsenhet i mobilitet, skydd, omvärldsuppfattning och eldkraft.

För mer information, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk

Ledorden som genomsyrar vår verksamhet är Pålitlig, Innovativ och Djärv. Våra kunder förväntar sig att vi ska ha kunskapen att leda dem till väl avvägda lösningar utifrån deras förutsättningar, även om det betyder att gå nya vägar och hitta nya lösningar.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till:

Edvard Kleberg, Chef Armament and Fire Control Systems, 0660-80651, eller Jessica Wennerberg, HR, 0660-80570.

Sista ansökningsdag är 10 januari men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

För mer information besök www.baesystems.com

Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se