BAE Systems Hägglunds söker Produktsäkerhetsingenjör

Är du intresserad av en ny utmaning? Vill du ha en viktig och ledande roll i att befästa säkerheten i våra fordonssystem?

Avdelningen för produktsäkerhet söker nu en produktsäkerhetsingenjör som ska stärka vårt team.

Avdelningen består av fem medarbetare som deltar i olika utvecklings- och supportprojekt med målsättning att skapa säkra produkter

Arbetsbeskrivning

Som produktsäkerhetsingenjör utför du konsekvens- och sannolikhetsanalyser av säkerhetsrisker samt formulerar krav på konstruktionslösningar. I arbetsuppgifterna ingår även att dokumentera och presentera analyser gällande produkternas säkerhet, incidenter och olycksutredningar. Du kommer även att genomföra systematiska säkerhetsprogram för våra produkter som syftar till att skapa trygga fordonssystem för såväl intern som extern personal.

Du får möjlighet att samarbeta med produktutvecklare och produktionsavdelning, med användare av produkterna och kunder, samt med myndigheter kring frågor som rör produktsäkerhet och lagstiftning.

Du får en viktig roll i projekten där du i projektmöten och projektuppföljningar representerar avdelningen för produktsäkerhet och är både ledande och rådgivande i produktsäkerhetsfrågor.

Tjänsten erbjuder resor, både inom och utanför Sverige. Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i din roll som produktsäkerhetsingenjör hos oss behöver du ha ett gediget intresse för teknik i alla dess former. Då tjänsten är tvärvetenskaplig tror vi att du har praktisk erfarenhet av konstruktion och/eller systemarbete inom ett eller helst flera områden; t.ex. el, elektronik, mjukvara, mekanik och hydraulik.

Du kan vara civil- eller högskoleingenjör, alternativt så har du erhållit din kunskap genom längre praktiskt arbete. Erfarenhet av kvalitet, arbetsmiljö, miljö, säkerhet, fordonslagstiftning eller liknande är intressant.

Du kommer att arbete med stort eget ansvar både självständigt och i projektform varför god kommunikations- och initiativförmåga är viktiga egenskaper. Du skapar kontakter och underhåller relationer både inom och utanför egna organisationen. Du är analytisk, ser logiska samband och har ett gott omdöme. Du är ansvarsfull och kan driva dina arbetsuppgifter med integritet och på ett övertygande sätt. Du behöver också ha god förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete både på kort och lång sikt.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och teknisk fackengelska.
Kunskap inom riskbedömning, CE-märkning/produktlagstiftning och/eller systemsäkerhetsarbete enligt militära standarder samt kännedom av militära fordonssystem är meriterande.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé tills dess att den rullar ut till kund, samt förbereda dess avveckling. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling. Våra chefer är arbetsmiljöutbildade och företaget jobbar aktivt med att alla ska trivas och må bra. Vi arbetar med mångfald och ser gärna kvinnliga sökanden.

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Carolin Johansson, chef Produktsäkerhet, 0660-80990 eller Jessica Wennerberg HR Business Partner 0660-80570.
Sista ansökningsdag är 24 maj men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

BAE Systems Hägglunds

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com
Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se och Höga kusten på www.hogakusten.com
I vår rekryteringsfilm får du en inblick i hur det är att arbeta hos BAE Systems Hägglunds.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Örnsköldsvik
Län: Västernorrlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2020/32
Kontakt: Carolin Johansson, 0660-80990, Jessica Wennerberg, 0660-80570
Publicerat: 2020-04-27
Sista ansökningsdag: 2020-05-24