BAE Systems Hägglunds söker Produktsäkerhetsingenjör

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com

Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se

Arbetsbeskrivning

Som Produktsäkerhetsingenjör arbetar du inom flera teknikområden med militära fordonssystem. Du kommer arbeta som rådgivare i produktsäkerhetsfrågor och stödja projekten med koncept och kravarbete, analys av säkerhetsrisker och tillämpliga riskreducerande åtgärder för att våra fordonssystem ska vara säkra att använda för besättningar och underhållspersonal.

Du får en bred kunskap inom våra teknologier och fordonssystem. Du arbetar med både interna kontaktytor inom produktutveckling och produktion samt även externt mot kunder och myndigheter med produktsäkerhet och lagstiftningsärenden.

Du utgör Produktsäkerhets representant vid projektmöten och projektuppföljningar och bidrar på så sätt till utveckling av våra fordonssystem. Arbetet innebär resor inom och utanför Sverige.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner. Placeringsort är Örnsköldsvik.

Vem är du?

Du är civil eller högskoleingenjör inom ett eller flera teknikområden. Erfarenheter från militära fordonssystem, kunskaper inom funktionella säkerhetsstandarder (ISO26262, IEC61508 eller liknande) och produktlagstiftning är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och teknisk fackengelska.

Som person är du självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du är tydlig och har gott omdöme.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du innehar en viktig roll gällande att våra fordonssystem ska vara säkra att använda för besättningar och underhållspersonal. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Andreas Ritzén, chef Produktsäkerhet, 0660-80417 eller till Jessica Wennerberg, HR Business Partner, 0660-80570. Sista ansökningsdag är 29 september, men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/72
Kontakt
  • Andreas Ritzén, 0660-80417
  • Jessica Wennerberg, 0660-80570
Publicerat 2019-09-03
Sista ansökningsdag 2019-09-29