BAE Systems Hägglunds söker Sektionschefer inom Designavsnittet – Mekanik eller Vetronik

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer som uppgår till ett värde av över tio miljarder kronor. I och med att vi växer så ser vi ett behov av organisationsförändring och därför delar vi nu upp sektionen Design i två områden Mekanik och Vetronik, och söker därav två nya sektionschefer till dessa områden inom Engineering.

Är du en ledare med god teknisk förståelse? Vi söker sektionschefer till vårt  Designavsnitt som ska motivera till och driva utvecklingen för våra fordonssystem.

Din roll som sektionschef

Som sektionschef inom Design har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla Designavsnittet Mekanik eller Vetronik i enlighet med företagets och Engineerings vision, mål och strategier. Du ingår i ledningsgruppen för Engineering och leder din egen ledningsgrupp inom respektive avsnitt. En del av dina löpande arbetsuppgifter är att planera och leda verksamheten utifrån verksamhetskrav, operativa risker och uppsatta mål. Du har budgetansvar och ansvarar för att säkerställa Designs leveranser i projekten. Du arbetar aktivt med att utveckla dina underställda chefer och medarbetare utifrån ett coachande ledarskap.

En viktig del av rollen innefattar arbete med strategier, förbättringar, utveckling av metoder för effektiva arbetssätt enligt Engineerings vision –  Lead the way!

Den du är

Det är en roll med mycket ansvar och möjligheter för utveckling av såväl chefer, medarbetare som verksamheten. Vi tror att du som söker har en högskoleutbildning med ingenjörsexamen inom relevant område (så som maskinteknik, el/automation, system eller liknande) alternativt motsvarande erfarenhet. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap med underställda medarbetare och det är meriterande om du tidigare haft underställda chefer. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av budgetansvar och att arbeta med strukturerade förbättringar.

Vi söker:

  • En driven och positiv ledare som kan delegera arbetsuppgifter och har en god förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv.
  • En ledare som ger en tydlig riktning, motiverar och samordnar så att verksamheten håller rätt fokus. Du ser möjligheter till förbättringar, tar initiativ och driver dina processer framåt tillsammans med dina chefer och medarbetare.
  • Dig som har ett stort tekniskt intresse och trivs med att växla mellan operativa frågor och strategiska frågor.
  • Dig som trivs i en arbetsmiljö där du samarbetar med många olika aktörer och ser det som naturligt att knyta nya kontakter och bygga relationer.

Du har en väl utvecklad kommunikationsförmåga både i tal och skrift samt svenska samt engelska. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder.

BAE systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring/ca 800 medarbetare. Företagets fokus är utveckling, tillverkning och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är: medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och service samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden.

Tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden arbetar vi för att leverera de bästa produkterna och tjänsterna med militär kapacitet. Vi vill att våra produkter ska skydda människor och den nationella säkerheten samt säkra viktig information och infrastruktur. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Lars Pettersson, Engineering Director, 0660-80519  eller Jessica Wennerberg HR Businesspartner 0660-80570.

Sista ansökningsdag är 5 april men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/39
Kontakt
  • Jessica Wennerberg, 0660-80570
  • Lars Pettersson, 0660-80519
Publicerat 2021-03-07
Sista ansökningsdag 2021-04-05