BAE Systems Hägglunds söker Systems Engineering Manager

Brinner du för kundens behov och vill ta ansvar för att kundens krav uppfylls i leveransen av våra fordon? Vill du ha en teknisk roll där du får jobba med helheten mer än med detaljlösningarna? Då är jobbet som Systems Engineering Manager något för dig. Tveka inte att skicka in din ansökan och bli en del av ett internationellt, expansivt och innovativt företag inom försvarsindustrin som erbjuder sina anställda fina förmåner och utvecklingsmöjligheter!

Din framtida utmaning

Du kommer att leda projektets arbete på systemnivå och ansvara för att kundens systemkrav uppfylls genom hela utvecklingsprocessen fram till verifiering. Du ansvarar för arbetet med att analysera kundens behov och krav på systemnivå, nedbrytning till mer detaljerade krav och beskrivningar på delsystemnivå, och att detta dokumenteras i funktionsbeskrivningar. Genom projektets alla faser driver och medverkar du i arbetet kring tekniska designfrågor så att den övergripande designen och kopplingen mellan olika delsystem hänger ihop och uppfyller kundkraven. I arbetet ingår också att leda framtagandet av konceptlösningar, definiera budget för de olika delarna av systemet, samt följa upp att dessa uppfylls med avseende på t ex vikt, volym och driftsäkerhet. Du upprättar också systemunderlag för kundgranskningar samt bevakar, analyserar och hanterar tekniska risker och förändringar i krav på systemnivå.

I rollen har du en hel del kundkontakt och internt ett nära samarbete med den tekniska projektledningen, delprojektledare och funktionsansvariga, samt med avdelningarna för test & verifiering och ILS (Integrated Logistic Support). Du kommer att få ta betydande ansvar i ditt arbete och ha stora möjligheter att påverka teknikutvecklingen.

Du blir en del av avdelningen för System Management bestående av ca 15 medarbetare, varav ungefär halva gruppen jobbar som Systems Engineering Managers. I linjen rapporterar du till chef för System Management och i projekten till Teknisk projektledare.

Den du är

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av systemarbete på hög systemnivå inom något produktområde, samt har arbetsledande erfarenhet från antingen linje- eller projektarbete. Du har god presentationsförmåga i tal och i skrift, både på svenska och engelska. Erfarenhet av Systems Engineering (SE) är meriterande, likväl som erfarenhet från fordonsbranschen.

Du är helst utbildad civilingenjör inom maskinteknik, elektronik och teknisk fysik eller har motsvarande kunskaper från arbetslivet.

Som person gillar du teknisk problemlösning och kan få leveranser från tvärfunktionella team att integreras för att nå samma mål! Nyckeln till att vara en lämplig System Engineering Manager ligger mycket i din personlighet. Du ska ha enkelt för att skapa nya kontakter samtidigt som du tar hand om dina nuvarande. Du behöver vara kommunikativ på det sätt att du kan ställa rätt frågor till din omgivning så att ni identifierar risker och utmaningar i projektet, för att sen hantera dessa på bästa sätt. Självklart är du bra på att planera ditt och andras arbete och arbetar på ett strukturerat sätt för att säkerställa att du och ditt team inte tappar några trådar på vägen.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ – www.inspiration.ornskoldsvik.se –  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson:

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Carolina Norberg, chef System Management, 070-680 69 30, eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, Kompetenslaget, 070-481 60 12.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Sista ansökningsdag är 2021-03-28 men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/34
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Daniel Lundberg, Akademikerföreningen, 0660-80385
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2021-03-03
Sista ansökningsdag 2021-03-28