BAE Systems Hägglunds söker Testingenjör mjukvara/elektronik med konfigurationsansvar

Vill du jobba med spetsteknologi i en omväxlande miljö där utvecklingen av framtidens militära fordonssystem står i fokus? Då har du hittat rätt!

Avdelningen System Integration Lab (SIL) ansvarar för mjukvarutester samt elektroniktester på såväl komponenter som referenstestbänkar och hela fordon. Ansvaret innebär att verifiera funktionella krav för mjukvara, elektronik och elsystem på delsystem- och komponent-nivå.

Vi går mot en intensiv period med flera parallella projekt och behöver utöka vår avdelning, därför söker vi dig som:

Är nyfiken och vill förstå hur avancerade tekniska system fungerar.
Trivs med att utmana och prova nytt för att hitta nya angreppsätt
Har ett starkt eget driv och trivs med att arbeta i team
Är noggrann, analytisk och har en förmåga att både se till detaljer och helheten.
Arbetsuppgifter

Rollen som testingenjör är varierande, teori blandas med mer praktiskt arbete i våra testbänkar samt i fordon.

Typiska arbetsuppgifter för en testingenjör är:

Testa mjukvara, elektronik och elsystem i testbänkar och i fordon.
Felsöka problem, såväl internt som hos kund.
Planera tester och designa testspecifikationer.
Utveckla testskript för automattester.
Granska interna krav och specifikationer och komma med förbättringsförslag.
Bygga testbänkar samt ta fram simuleringsmodeller.
Du kommer att kombinera vissa av dessa uppgifter med rollen som konfigurationsansvarig för våra testbänkar. Detta innebär att granska ändringsordrar och bedöma om och när ändringarna ska föras in i våra testmiljöer samt att dokumentera konfigurationen för testmiljön. Detta arbete kommer att göras i nära samarbete med personal från konstruktion och retrofitplanering inom företaget.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en ingenjörsutbildning inom elektronik och/eller mjukvara eller motsvarande. Du har grundläggande kunskaper i programmering. Det är meriterande om du har erfarenhet av mjukvarutester på komplexa inbyggda system eller kunskaper om fordonssystem. Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer vara med när produkten blir från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

För mer information, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Mikael Söderberg, chef System Integration Lab (SIL), 0660-80056 eller Jessica Wennerberg HR Businesspartner 0660-80570,

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Sista ansökningsdag är 11 januari, men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

BAE Systems Hägglunds

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.