BAE Systems Hägglunds söker Vagnsplanerare

Arbetsuppgifter

Vi söker en Vagnsplanerare inom enheten Planering/Operativt Inköp som tillhör Spares Services/Logistics. Arbetsuppgifterna består av produktionsplanering av våra fordon vilket innebär täta kontakter med operativt inköp, produktion samt projektrepresentanter.

Som vagnsplanerare ansvarar du för ett fordons tillverkning såväl internt som hos våra samarbetspartners och rapporterar fortlöpande material- och produktionsstatus till projektet. Dina dagliga arbetsuppgifter består av:

*Analysera och frisläppa produktionsorder till våra produkter med SAP som stöd.

*Bevaka materialstatus och genom kontinuerlig kontakt med inköpsavdelningen rapportera materialstatus i produktion.

*Vid behov planera om och hantera ändringar i produktionsunderlag.

*Granska ändringar av vagnskonfiguration och uppdatera underlag i pågående produktion.

*Samarbete med externa partners vid montage/produktion på annan ort.

*Tät dialog och uppföljningar med montage och övriga berörda avsnitt inom produktion.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av produktion och/eller produktionsplanering samt kunskap om våra produkter. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta i SAP, Aras samt Officepaketet.

Rollen kräver att du har hög social kompetens samt ledarförmåga då arbetet innehåller många kontaktytor och mycket kommunikation.

Eftersom vi har en mycket internationell prägel på kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vem är du?

Du trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Samtidigt måste du kunna arbeta självständigt, vara strukturerad och klara av lösa dagliga problem.

Ditt arbetssätt är metodiskt och systematiskt och du gör tydliga prioriteringar i ditt arbete. Som person är du noggrann. Vi vill att du är intresserad av att driva utveckling och förbättring av både dig själv och våra processer.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vill du medverka till framgångsrika fordonsleveranser till våra kunder? Spela en viktigt och sammanhängande roll för att möjliggöra leveranser från produktion i tid och med rätt kvalitet? Vi är ett team med 4 produktionsplanerare som jobbar nära montaget och operativt inköp för att säkerställa leveranser av fordon.

Kontaktperson

Är du intresserad och vill veta mera, kontakta Mari Engblom chef Planering/Operativt inköp tel 0660-80290 eller Anette Andersson-Löf, HR Business Partner tel 0660-80478.

Sista ansökningsdag är 15 januari men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

BAE Systems Hägglunds AB

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Vår verksamhet är baserad i Örnsköldsvik i hjärtat av Höga Kusten. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com och för Örnsköldsvik besök www.inspiration.ornskoldsvik.se.