BAE Systems söker Projektledare Inköp

Vill du jobba med projektledning i ett kvalificerat inköpsteam och i en högteknologisk miljö? Är dessutom en driven och erfaren projektledare – då är du rätt person för oss.

Du kommer att fungera som inköpsavdelningens representant under projektens livscykel, där våra leverantörer oftast står för 50-70% av de totala projektkostnaderna. Tillsammans med våra inköpsfunktioner, vår leverantörsbas och våra samarbetspartners kommer du att ansvara för att projektleda inköpsfunktionen i anbud och projekt. Du kommer att få en ledande roll där du, genom planering, kravställning och uppföljning, skapar förutsättningar för bästa möjliga anbuds- och projektgenomförande.

Rollen innebär att du får en central funktion med stor möjlighet att påverka både interna och externa intressenter samt med ett stort ansvar för budgetering och resultat. I rollen ingår också ansvar för upphandling och kontraktering av våra viktiga produktionspartners i kundlandet, i de fall då våra exportkunder ställer krav på motköp (offset) eller annan form av industriell samverkan. Du kommer att ha en central roll i våra affärer.

Vem är du?

Du har flera års erfarenhet från en projektledande roll med kommersiell inriktning. Du bör ha akademisk utbildning. Eftersom vi har en mycket internationell prägel på kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Din styrka är att skapa goda relationer och att bygga långsiktiga nätverk. Du är målinriktad och på ett strukturerat och noggrant sätt leder du dig själv och andra. Ditt förhållningssätt är strategiskt och du har ett starkt kommersiellt intresse.

Vad vi kan erbjuda dig

Vi är ett starkt team med 38 engagerade medarbetare som arbetar med kategori- och projektinköp samt inköpskvalitet. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- och karriärutveckling.

I vackra Örnsköldsvik, centralorten i Höga Kusten, kan vi erbjuda ett aktivt naturliv – här kan du njuta av storslagna vandringar och nervkittlande aktiviteter, men också lugna fiskevatten och många andra möjligheter till att vara aktiv i naturen.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik. Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. En anställning kommer därför att kräva en godkänd säkerhetskontroll samt godkänt drogtest.

Kontaktperson
Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Niklas Byström, chef Projektinköp,
0660-80092, eller Anna-Lena Vestman, HR Business Partner, 0660- 80482. Sista ansökningsdag är 11
augusti.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar,
flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är högteknologiska stridsfordon (CV90), avancerade terrängfordon (BvS10, Beowulf), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Vår verksamhet är baserad i Örnsköldsvik i hjärtat av Höga Kusten. Pålitlig, Innovativ och Djärv är våra ledord.

För mer information besök www.baesystems.com och för Örnsköldsvik besök www.inspiration.ornskoldsvik.se