BAE Systems söker Systemingenjör

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Arbetsbeskrivning

Brinner du för kundens behov och vill ta ansvar för att kundens krav uppfylls i leveransen? Vill du ha en teknisk roll där du får använda din analytiska förmåga och se mer till helheten än till detaljlösningarna? Om svaret är ja, läs då vidare och sök tjänsten som systemingenjör!

Du kommer att arbeta med systemdesign av våra marina pjässystem. Arbetet bedrivs i projektform och rollen innebär att du spelar en viktig roll i leveransen av våra system till kund. Du analyserar kundens behov och krav och bryter ner dem till mer detaljerade krav och beskrivningar. Genom projektens alla faser driver och medverkar du i arbetet kring tekniska designfrågor så att den övergripande designen och kopplingen mellan olika delsystem hänger ihop och uppfyller kundkraven.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med kollegor inom marknadsavdelningen, inköp, projektledning, produktionen och de tekniska utvecklingsteamen. Du kommer att få ta ett stort ansvar i ditt arbete samt ha möjlighet att påverka teknikutvecklingen.

Du kommer också att delta i tekniska studier, antingen i samarbete med kund eller som interna projekt. Det kan t.ex. handla om att ta fram en helt ny variant av pjäs eller uppgraderingar av befintliga produkter eller delsystem.

Vem är du?

Rollen kräver en bred förståelse för tekniken samt förmåga till att sätta sig in i stora mängder information. För att du ska trivas och vara framgångsrik som systemingenjör måste du ha en god förmåga till att kunna prioritera och hitta systemlösningar på rätt nivå. Detta ställer krav på din kommunikativa förmåga och skicklighet i att skapa relationer med människor inom olika områden. 

Lämplig utbildningsbakgrund är en akademisk examen som civil-  eller högskoleingenjör med inriktning Maskin, Elektronik, Teknisk Fysik eller liknande. Vi söker dig som gärna har några års arbetslivserfarenhet inom systemarbete eller annan för rollen relevant erfarenhet. Meriterande är erfarenhet från försvarsindustrin eller militär verksamhet i någon form. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Placeringsort är Karlskoga.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.

Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner:
För ytterligare information kontakta:

Johan Funk, chef Utveckling Marin, 073-668 23 62
Per Linnerblad, HR, 0586-733 070

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga kontaktpersoner:

Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151
Ronald Pirhi, Unionen,
0586-733 606

Ansökan:

Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha senast 2018-08-06.

Välkommen med din ansökan!