BAE Sytems Hägglunds AB söker en Miljösamordnare

Har du ett intresse för såväl miljöarbete, lagstiftning, teknik som verksamhetsutveckling kan det vara just dig vi söker till tjänsten som miljösamordnare. Här jobbar du nära verksamheten med stora interna och externa kontaktytor när du driver miljöarbetet framåt. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan.

Om tjänsten

Till HR avdelningen söker vi en person som engagerat leder och utvecklar miljöarbetet.

Du kommer att ha en ledande roll i vår SHE-organisation, med mycket kompetenta kollegor inom miljö, arbetsmiljö, HR och säkerhet. Här arbetar 9 medarbetare.

Du rapporterar direkt till företagets HR direktör. Placeringsort är Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ansvarar du för företagets miljörapportering och säkerställer att vi lever upp till fastställda krav utifrån tillstånd och lagar samt är vår kontaktperson till myndigheter. Du tar fram egna utredningar och leder konsulter i olika utredningsuppdrag. I arbetet ingår även att göra bedömningar av avfall och förorenade jordar, vattenprovtagning m.m.

Företaget är ISO14001 certifierat och i uppdraget ingår omvärldsbevakning och utveckling av det egna verksamhetsområdet. Du har också en ledande roll i företagets strategiska miljöarbete som  innebär bland annat att du kommer arbeta med att hålla våra miljö- och hållbarhetskrav aktuella.

Företaget ingår i en internationell koncern vilket medför att du rapporterar och nätverkar med kollegor både nationellt och internationellt.

För att trivas i rollen behöver du ha ett eget driv, gilla att arbeta självständigt men också i nära samarbete med personal från andra avsnitt, entreprenörer m.fl.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med miljövetenskaplig inriktning, hållbarhet eller motsvarande med god kunskap om miljölagstiftningen. Vi ser gärna att du har minst 3-5 års erfarenhet från myndighetsutövning, som konsult eller från annan teknisk verksamhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av miljöarbete i tillverkande industri.

Inte minst är det viktigt att du har ett stort intresse för miljöområdet och vill fortsätta fördjupa dina kunskaper inom området.

God svenska och engelska i tal/skrift är en förutsättning då detta används på arbetsplatsen samt i dialog med koncernen.

Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och målfokusering. Du tycker det är viktigt att leverera kvalitet och du driver gärna egna projekt eller jobbar som del i större projekt. Att dela med sig av kunskap och ha en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet för dig.

Övrigt

Vi jobbar med löpande urval. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jonas Wikman 0660-80091 eller HR Business Partner Anette A Löf 0660-80478

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. En anställning kommer därför att kräva en godkänd säkerhetskontroll samt godkänt drogtest.

BAE Systems Hägglunds erbjuder

·       Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer.

·       Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.

·       Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter.

·       I din vardag kommer du ha flera kontaktytor internt och externt

BAE Systems 

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter omkring 800 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Vår verksamhet är baserad i Örnsköldsvik i hjärtat av Höga Kusten. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
För mer information besök http://www.baesystems.com/ och för Örnsköldsvik besök https://inspiration. ornskoldsvik.se/.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/119
Kontakt
  • Anette Andersson-Löf, 0660-80478
  • Jonas Wikman, 0660-80091
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Daniel Lundberg, Sveriges Ingenjörer, 0660-80385
  • Juha Körkkö, 0660-80382
Publicerat 2019-12-13
Sista ansökningsdag 2020-01-14