Beräkningsingenjörer inom strukturmekanik och ballistik till BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

BAE Systems Bofors AB har ca 350 anställda och samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, och fjärrstyrda vapensystem.

Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition. Till vår utvecklingsavdelning söker vi nu beräkningsingenjörer för att arbeta med våra olika produkter.

Försvarsmateriel är starkt beroende av att fungera under tuffa och svåra förhållanden, det är därför av yttersta vikt att våra konstruktioner och underlag är tydliga, logiska och rätt dimensionerade. Vi behöver därför komplettera med ytterligare drivna och erfarna beräkningsingenjörer.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som beräkningsingenjör är varierande och du kommer att få kombinera numeriska analyser med praktiska prov av våra befintliga och framtida produkter. Vi jobbar i tvärfunktionella team vilket innebär att du som beräkningsingenjör oftast deltar i flera projekt samtidigt och ansvarar där för att ta fram beslutsgrundande underlag rörande konstruktionens säkerhet och funktion.

Du kommer att ha ett brett kontaktnät internt och ett nära samarbete med företagets övriga konstruktionsdiscipliner samt även till viss mån våra underleverantörer.

Önskvärda kvalifikationer

Vi ser att du har en civilingenjörsexamen inom maskinteknik, teknisk fysik eller motsvarande, med specialisering mot mekanik/hållfasthetslära.
Du behöver ha flera års arbetslivserfarenhet som beräkningsingenjör och erfarenhet från ANSYS eller motsvarande FEM-verktyg.
Vi ser även positivt på kunskap och erfarenheter inom andra fysik-/ingenjörsområden.

Som person är du engagerad och har förmågan att driva och växla mellan flera olika arbetsuppgifter och uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

En del av vår kommunikation sker på engelska så du bör ha goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.

Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner:
För ytterligare information kontakta:

Eva Hyvärinen, sektionschef, 0586-733 216, eva.hyvarinen@baesystems.se
Per Linnerblad, HR, 0586-733 070

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga kontaktpersoner:

Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606

Ansökan:

Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha senast 2018-02-04.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenkommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4
Publicerat 2018-01-18
Sista ansökningsdag 2018-02-04