Erfaren och strategisk senior säkerhetsskyddskonsult

Inom Knowit Insight, som är Knowits managementkonsultverksamhet, använder vi insikter, strategier och förändringsledning för att hjälpa våra kunder att stärka och utveckla sina egna förmågor. Ett av våra fokusområden är cybersäkerhet och juridik, där vi bl.a. bidrar till att stärka Sveriges säkerhet genom vårt arbete inom säkerhetsskydd. Här erbjuder vi en unik kombination av såväl juridisk som operativ, taktisk och strategisk expertkompetens. Vi har mycket stor efterfrågan på våra tjänster och behöver bli fler. Vill du bli en av oss?

Vill du vara med och skydda det mest skyddsvärda i vårt samhälle tillsammans med drivna och engagerade kollegor hos betydelsefulla kunder?Trivs du med att arbeta i mer strategiska roller och leda leveransteam samtidigt som du själv kan utvecklas tillsammans med andra experter? Är det viktigt för dig att arbeta med stimulerande uppdrag och samtidigt ha kul på jobbet? Då kan rollen som strategisk senior konsult inom säkerhetsskydd vara något för dig.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för säkerhet i allmänhet och säkerhetsskydd i synnerhet och som vill bidra till att stärka säkerhetskänsliga verksamheter och Sveriges säkerhet som konsult. Du är senior och arbetar strategiskt inom säkerhetsskyddsområdet samt gillar att anta nya utmaningar. Vi tror att du har en stark motivation som visar sig i att du vill vara med och utveckla vår affär vidare samtidigt som du är en god förebild och lagspelare. Du måste behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift samt ha en god stilistisk förmåga.

Vi tror att du har minst fem års relevant erfarenhet av strategiskt arbete inom säkerhetsskydd, såsom exempelvis genomförande av säkerhetsskyddsanalyser, deltagande i tillsyn eller intern kontroll och framtagande av föreskrifter och interna styrdokument. Har du dessutom operativ erfarenhet av implementering av säkerhetsskyddsåtgärder inom ett eller flera av områdena informationssäkerhet (inklusive it-säkerhet), personalsäkerhet, fysisk säkerhet och säkerhetsskyddad upphandling och/eller av att utbilda andra i säkerhetsskydd är det meriterande.

Våra kunder är allt ifrån stora statliga myndigheter till små privata aktörer och finns i olika sektorer, såsom exempelvis energi, finans och elektroniska kommunikationer. Det de alla har gemensamt är sin säkerhetskänsliga verksamhet, vilket ställer krav på att du har gott omdöme och hög säkerhetsmedvetenhet. Dina personliga egenskaper är därför av stor betydelse för rollen.

Om tjänsten
I rollen som senior konsult kommer du att varva konsultrollen med att utveckla affären, leda leveransteam och kompetensutveckla medarbetare och kollegor. Vi jobbar ofta tillsammans i team, vilket ger dig möjlighet att även utvecklas själv genom att samverka med andra i gruppen; vid sidan av ytterligare seniora konsulter med strategisk inriktning även jurister och konsulter med mer operativ/taktisk profil.

Vi erbjuder
Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter i en dynamisk miljö präglad av stor öppenhet, engagerade kollegor och mycket hög kompetens. Vi ser medarbetarna som vår främsta tillgång och för oss är det grundläggande att alla medarbetare utvecklas och mår bra. Att hitta en balans mellan privatliv och arbetsliv är en mycket viktig del i det. Vi har också en förmånlig föräldrauppfyllnad samt bra pensions- och försäkringsvillkor.

Vi tycker även att en inkluderande kultur och ett gott arbetsklimat är viktiga delar. Vi prioriterar jämställdhetsfrågor högt och är mycket glada och stolta över att vårt arbete inom området nyligen resulterade i att vi blev utsedda till börsens mest jämställda bolag.

Placeringsort för tjänsten är i Stockholm och våra uppdrag finns vanligtvis i närområdet. Resor inom landet kan förekomma, men då med god framförhållning.

Ansökan
Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti. På grund av att det är semestertider kommer vi inte att börja behandla inkomna ansökningar förrän vid ansökningstidens utgång.

Frågor om tjänsten besvaras under v. 28-31 av Victor Langåssve på mobilnummer 070 – 825 00 80 eller e-post victor.langassve@knowit.se och från v. 32 och framåt av Daniel Blom på mobilnummer 072 – 711 40 33 eller e-post daniel.blom@knowit.se.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Carlos Marjasin på mobilnummer 076-812 01 09 eller e-post carlos.marjasin@knowit.se och Marie Sjöberg på mobilnummer 070-559 33 78 eller e-post marie.sjoberg@knowit.se

Knowit Insight är med över 300 medarbetare en av de starkare digitala managementkonsulterna i Norden. Vi är specialiserade på att hjälpa våra kunder utveckla och förstärka de förmågor som krävs av framgångsrika organisationer i framtiden.