Exjobb: Framtagning av programvara för tester i ljudlabb

Din roll som Exjobbare

Combitech i Arboga innehar ett av de få ackrediterade ljudlabben för provning av hörselskydd i Europa. Labbet ska nu uppgradera testsystemet för att förenkla och förbättra testmiljön och där behöver vi din hjälp!

Idag genereras ljudet av ett analogt testsystem som styrs från en PC med programvara unik för testsystemet. Testsystemet ska ersättas med ett flerkanaligt ljudkort kopplat till en PC med ny programvara. För att ljudkortet och frontenden ska kunna användas krävs ett nytt program som kan kommunicera med ljudkortet och utföra testerna samt kommunicera med frontenden vid kalibrering.

Det är utvecklandet av detta program som är din utmaning. Att skapa ett program med ett användarvänligt GUI som både kan generera flerkanaligt ljud från ljudkortet enligt testrutiner som behövs för att utföra provningarna och även klara att kommunicera med frontenden vid kalibrering av testrummet.

Vad kan du tillföra?

Du som söker läser en högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning mot datateknik/datavetenskap samt ha kunskap inom utvecklande av program. Programspråk och tillvägagångssätt väljs efter vad som är mest lämpat för uppgiften, men förslagsvis används C++. Examensarbetet anses vara lämpligt för 1-2 studenter.

Vi ser gärna att du är innovativ, har ett kreativt tänkande och är en effektiv problemlösare. Det är en fördel om du är intresserad av ljud och tillhörande komponenter.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Att vara konsult på Combitech är lite annorlunda jämfört med andra konsultbolag. Utöver spännande och utvecklande kunduppdrag erbjuder vi anställningstrygghet och förmåner i nivå med andra branscher, samtidigt som du får chansen att växa i en företagskultur som uppmuntrar dig att utvecklas både personligt och professionellt. Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, är unikt och ingår som en naturlig del i din anställning.

Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart till dina utvecklingsmöjligheter. I Combitech är vi 1900 medarbetare som tror på framtiden och drivs av missionen att skapa hållbar nytta för människor, verksamheter och samhälle. Som medarbetare på Combitech växer vi tillsammans i en kultur där vi uppmuntrar personlig utveckling, balans i livet och ett kreativt förhållningssätt till problemlösning. Vi sammanfattar det i vår mission, Technology with a purpose.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår hemsida! Eller varför inte kontakta en combitechare på LinkedIn?