Expando söker Försäljningsingenjör till Stockholm

Expando har haft en stark lönsam tillväxt under de senaste åren, vilket innebär att vi idag levererar till flera större projekt främst inom försvarsindustrin. För att möta den växande efterfrågan önskar vi nu utöka vår säljorganisation med en försäljningsingenjör.

Skulle du passa in i ett spännande företag med tillväxtambition där möjligheterna till personlig utveckling är stor? Har du erfarenhet av teknisk försäljning / utveckling och önskar att utvecklas tillsammans med oss? Då kan du vara vår nästa kollega!

Arbetsuppgifter
Vi söker en teknisk försäljningsingenjör som kommer att vara en viktig del i dialogen med våra kunder och leverantörer. Arbetet innebär att utifrån ett tekniskt helhetsperspektiv stötta våra kunder i utvecklingen av avancerade tekniska produkter och lösningar, med särskilt fokus på komponenter och delsystem inom rymd- och försvarsindustrin.

Som en del i vårt team och tillsammans med ansvarig säljare så kommer du att vägleda våra kunder genom utvecklingsprocess, produktval samt teknikintegration i samarbete med våra ledande leverantörer. Arbetet som försäljningsingenjör innebär att tillsammans med våra kunder hitta lösningar på deras problem och bidra till deras utveckling.

Du kommer att arbeta med att bibehålla, stärka och utveckla redan befintliga kundrelationer samt utveckla nya kunder.

Vi söker dig som
Vi söker dig med ingenjörsutbildning på högskolenivå med inriktning mot elektronik eller programvara. Du har med fördel en bakgrund inom utveckling, teknisk försäljning och/eller erfarenhet av programvaru-, elektronik- eller försvarsindustrin.

Du är en självgående person med stort teknikintresse och har ett starkt driv och en lösningsorienterad attityd. Du är kvalitetsmedveten och har en vilja att förstå kundernas problem. Du förväntas att ha ett tekniskt kunnande inom elektronik och programvara samt vara intresserad av att sätta dig in i nya teknikdomäner.

Vidare behöver du ha en god kommunikativ förmåga och även ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du är svensk medborgare och har B-körkort.

Vi erbjuder
Du kommer jobba i ett tryggt tillväxtföretag som är marknadsledande inom sin bransch i en marknad med god tillväxt.

Du kommer att få jobba i en liten verksamhet med ett motiverat team. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med ett effektivt administrativt säljstöd där du får planera och strukturera din vardag. Du kommer ges stora möjligheter till personlig utveckling. Du kommer att få arbeta med avancerade produkter i en internationell miljö där du kommer att göra skillnad.

Ansökan
För frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att maila oss på info@expando.se.

Sista ansökningsdag är 10 juli 2020. Urvalsarbete och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Denna rekryteringsprocess genomför vi själva och i samband med det undanber vi oss förfrågningar om rekryteringshjälp.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget

Expando AB är ett ISO 9001: 2015 certifierat företag. Vi tillhandahåller elektroniska komponenter och systemprodukter för försvar-, rymd-, och flygindustrin. I över tjugo år har vi levererat avancerade tekniska produkter till ledande företag i de nordiska länderna, Tyskland och Storbritannien. Bland våra kunder kan nämnas Saab, Kongsberg och BAE. Vårt mål är att fortsätta att bygga långvariga relationer och vara våra kunders prioriterade partner i utvalda länder och affärsområden. Se mer på vår hemsida, www.expando.se/ och vår LinkedIn, www.linkedin.com/company/expando Vårt kontor ligger nära Mörby Centrum med goda kommunikationsmöjligheter.

Expando ingår i koncernen Tisenhult-gruppen som är ett familjeföretag som driver och utvecklar företag med ledande positioner inom unika nischer. Tisenhult-gruppen tror att vägen till framgång bygger på bärkraftiga affärsidéer, motiverade medarbetare samt en tydlig vision och företagsfilosofi.

Läs mer på www.tisenhult.se