Expisoft söker IT-tekniker som gillar Windows och Powershell

Expisoft AB är ett svenskt företag som utvecklar tekniskt avancerade
IT-säkerhetslösningar för kunder inom såväl den civila som militära
sektorn. Vi befinner oss just nu i en expansionsfas vilket gör att vi
behöver förstärka vår organisation med ytterligare en nyckelperson.

Just nu söker vi en duktig IT/Windowsstekniker som är van att sätta
upp och arbeta i olika Microsoft miljöer bestående av Windows
servrar, Active Directory, terminalservrar, routrar, brandväggar och
andra komponenter.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som IT-tekniker hos Expisoft kommer att vara både omväxlande och utvecklande. Ena dagen sätter du kanske upp en IT-miljö bestående av Windows applikationsservrar och terminalservrar, tunna klienter samt installerar olika säkerhetslösningar på virtuella maskiner.

Nästa dag hjälper du kanske en kund som köpt en säkerhetslösning av oss och behöver hjälp att få sin applikation/IT-miljö att fungera med vår produkt. Du kommer också, om du så vill, även få möjlighet att vara med i våra utvecklingsprojekt, där du får testa nya produkter och delta i avancerad fel- och problemlösning.

I din roll som IT-tekniker så kommer du t ex att få arbeta med:

  • Att installera, konfigurera, uppdatera och underhålla olika IT-miljöer bestående av Windows/Linux servrar, PC-klienter, programinstallationer m.m.
  • Övervakning och underhåll av hård- och mjukvara samt säkerheten i vår nätverksmiljö
  • Driftsättning, migrering, hårdvarubyten m.m.
  • Företagets IT-drift och teknisk support

I rollen som IT-tekniker hos oss kommer du även att få ansvara för organisationens inköp av olika IT-produkter samt tillsammans med företagsledningen planera långsiktiga strategier för att möta ständigt föränderliga behov och krav från IT-sidan.

Om dig
Som person så tror vi att du precis som oss älskar att lära dig nya saker, är självgående, prestigelös, ordningsam och strukturerad. Du gillar att lösa tekniska problem, är van att ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt, har god samarbetsförmåga och tycker om att hjälpa människor.

För denna roll krävs det att du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift då du kan behöva skriva instruktioner och/eller dokumentera olika IT-miljöer. Likaså krävs det att du har svenskt medborgarskap då vi arbetar med försvarsrelaterade projekt.

Vi är öppna för ansökningar såväl från dig som är helt självlärd eller som har en avslutad examen från en YH-utbildning, gymnasium, Teknisk Högskola/Universitet inom IT, data, nätverk eller liknande. Det viktigaste är att du har de kunskaper som behövs för denna roll, inte hur du förvärvat kunskaperna.

Vi söker därför dig som har:

  • Goda kunskaper om MS Windows server och erfarenhet av att använda skriptspråket Powershell
  • Erfarenhet av att arbeta med systemadministration, uppdateringar, felsökning, drift och underhåll av Windows servermiljöer/applikationer (AD, GPO:er, behörigheter, Exchange, nätverk etc)
  • Arbetat med virtualisering (VMware), brandväggar, switchar, routrar, SAN m.m.Vi erbjuder dig ett spännande jobb och en plats i ett hängivet och kul team där en stor del av Sveriges absoluta elit inom säkerhetsutveckling finns samlat på ett och samma ställe!

Din vardag hos oss är omväxlande och vi har ett gott, positivt arbetsklimat och öppen företagskultur med väldigt god gemenskap. Vi använder en flexibel arbetsmetodik som innebär att alla hos oss deltar i hela värdekedjan kring våra projekt – från designmöten, modellering till utveckling och test. Dessutom får du kollegor med stort kunskapsutbyte och kompetensöverföring oss emellan.

Hos oss får du en marknadsmässig fast lön och vi har även andra förmåner såsom friskvårdsbidrag och tjänstepension. Tjänsten är tillsvidare och på heltid och vi sitter i attraktiva, öppna ljusa lokaler norr om Stockholm (nära Täby).

Din ansökan
Skicka in din ansökan, med CV och personligt brev direkt till christer.oberg@expisoft.com.

Varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

Om Expisoft
Expisoft är ett svenskt programutvecklingsföretag och en av Sveriges mest erfarna aktörer inom IT-säkerhetsområdet.Vi har utvecklat olika identitets- och säkerhetsprodukter under flera företagsnamn (Bull, Integris, Steria) sedan början av 1990-talet och nu utvecklas produkterna vidare under vårt eget namn Expisoft Secure Access. Vår produktfamilj möter samtliga svenska och europeiska IT-säkerhetsstandarder inom Elektroniska ID, PKI, CA och VPN området.

Våra kunder återfinns främst hos större organisationer inom offentlig förvaltning, försvaret samt medelstora och stora företag, såväl i Sverige som internationellt. Vår teknik hjälper företag och myndigheter att skydda sina arbetsplatser, sina nätverk och sin information mot olika IT-säkerhetsrelaterade hot som bedrägeri, stöld eller manipulering av information, otillbörlig användning, intrång m.m. Besök oss på www.expisoft.se.