Expisoft söker testledare och/eller erfaren testare som vill utvecklas

Expisoft AB är ett svenskt företag som utvecklar tekniskt avancerade
IT-säkerhetslösningar för kunder inom såväl den civila som militära
sektorn. Vi befinner oss just nu i en expansionsfas vilket gör att vi
behöver förstärka vår organisation med ytterligare en nyckelperson.

Vi söker därför en driven person med några års erfarenhet av testning
som är beredd att ta ett större och mer övergripande ansvar inom
detta område.

Rollen som Testledare är ny på företaget varför du kommer att få vara med att utforma rollen och
utveckla våra processer för test och kvalitetssäkring.

Arbetsuppgifter
I och med att rollen är ny kommer du i stor utsträckning själv få styra och välja vilka verktyg samt vilken testmetodik du vill använda när du planerar upp våra manuella och automatiserade tester.

Din roll är central i företaget så du kommer att bli involverad i alla våra utvecklingsprojekt i arbetet med att förbättra och utveckla våra test- och verifieringsprocesser.

Du kommer tillsammans med, våra kunder, produktägare och utvecklare specificera och validera de krav och funktioner som projekten skall implementera samt ta fram testplaner för våra leveranser. Du blir den hos oss som planerar och genomför testexekveringen, synkroniserar våra leveranser mot kundernas mottagningsprocesser samt säkerställer att levererad dokumentation håller en god kvalitetsnivå.

Rollen som Testledare innebär att du kommer att få djupa kunskaper inom IT-säkerhetsområdet genom att du kommer att lära dig allt om hur våra säkerhetslösningar sätts upp och hur de konfigureras för olika IT-miljöer.

I din roll som Testledare så kommer du att få:

 •  Ett övergripande ansvar för testning och att företaget lever upp till satta kvalitetsmål
 •  Leda och genomföra våra integrations- och acceptanstester samt coacha vårt test- och utvecklingsteam
 •  Ansvar för att upprätta, underhålla och uppdatera testfall för våra produkter samt att felrapporter, buggrapporter/rättningar m.m. fungerar på bästa möjliga sätt och att rätt stödverktyg används.
 •  Vara delaktig i testarbetet tillsammans med övriga testare och medarbetare på utvecklingsavdelningen
 •  Ansvara för och säkerställa att den projektdokumentation vi levererar till våra kunder håller en god kvalitetsnivå.
 •  Arbeta med kvalitetssäkring, testplanering och projektledning
 •  Kontinuerligt följa upp och utvärdera och förbättra våra test- och utvecklingsprocesser. En viktig del i detta arbete är uppbyggnaden av stödverktyg för automatiserad testning.

Om dig
Som person är du social, strukturerad och lösningsorienterad. Du har lätt för att se helheter och är en god kommunikator som tycker om att hjälpa och inspirera människor.

Vi tror att du precis som oss älskar att lära dig nya saker, är prestigelös och har ett stort driv och engagemang. Du trivs i en arbetsmiljö som präglas av innovation och kreativitet.

För denna roll krävs det att du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift då du kan behöva skriva och kommunicera med såväl våra svenska som utländska kunder.

Likaså krävs det för denna roll att du har svenskt medborgarskap i och med att vi arbetar med försvarsrelaterade projekt.

Vi söker därför dig som har:

 • Erfarenhet från att testa produkter i olika Microsoft miljöer bestående av Windows servrar, Active Directory, terminalservrar, routrar, brandväggar och andra komponenter.
 • Kunskap/erfarenhet från kravhantering, kravanalys och testmetodik
 • Erfarenhet av att planera och utföra tester självständigt samt i team
 • God förståelse för utveckling/programmering, kan läsa loggfiler och kanske även kod?
 • Erfarenhet av och/eller är intresserad av automatiserad testning, dvs har koll på när automatisering är användbart inom test- och utvecklingsprocessen.

Det är meriterande för din ansökan om du har erfarenhet av något eller några testverktyg som t ex Jenkins, Selenium, Fitnesse, SoapUI, Jira, TestLink, TFS eller CLM och/eller agila metoder och ramverk såsom Scrum, SAFe etc

Om du har någon certifiering inom test/testledningsområdet är det naturligtvis också meriterande.

Vi erbjuder dig ett spännande jobb och en plats i ett hängivet och kul team där en stor del av Sveriges absoluta elit inom säkerhetsutveckling finns samlat på ett och samma ställe!

Din vardag hos oss är omväxlande och vi har ett gott, positivt arbetsklimat och öppen företagskultur med väldigt god gemenskap. Vi använder en flexibel arbets- och utvecklingsmetodik som innebär att alla hos oss deltar i hela värdekedjan kring våra projekt – från designmöten, modellering till utveckling och test. Dessutom får du kollegor med stort kunskapsutbyte och kompetensöverföring oss emellan.

Hos oss får du en marknadsmässig fast lön och vi har även andra förmåner såsom friskvårdsbidrag och tjänstepension. Tjänsten är tillsvidare och på heltid och vi sitter i attraktiva, öppna ljusa lokaler norr om Stockholm (Täby).

Vi är öppna för ansökningar såväl från dig som är helt självlärd inom området eller som har en relevant utbildning från gymnasium, Teknisk Högskola eller Universitet inom IT-området.

Din ansökan
Du skickar din ansökan, med CV och personligt brev direkt till christer.oberg@expisoft.com.
Varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

Om Expisoft
Expisoft är ett svenskt programutvecklingsföretag och en av Sveriges mest erfarna aktörer inom IT-säkerhetsområdet. Vi har utvecklat identitets- och säkerhetsprodukter under flera olika företagsnamn (Bull, Integris, Steria) sedan början av 1990-talet och nu utvecklas produkterna vidare under vårt eget namn, Expisoft Secure Access. Vår produktfamilj möter samtliga svenska och europeiska IT-säkerhetsstandarder inom Elektroniska ID, PKI, CA och VPN området.

Våra kunder återfinns främst hos större organisationer inom offentlig förvaltning, försvaret samt medelstora och stora företag, såväl i Sverige som internationellt. Vår teknik hjälper företag och myndigheter att skydda sina arbetsplatser, sina nätverk och sin information mot olika IT-säkerhetsrelaterade hot som bedrägeri, stöld eller manipulering av information, otillbörlig användning, intrång m.m.

Besök oss på www.expisoft.se