Kemiingenjör inom systemsäkerhet till BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Bakgrund:

Till utvecklingsavdelningens grupp systemsäkerhet söker vi nu en Kemiingenjör med god kunskap inom miljö- och kemikalielagstiftning. Arbetet är en viktig befattning inom avdelningen för att begränsa farliga kemiska ämnen/material i våra produkter.

Ansvar och arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara utvecklingsavdelningens resurs när det gäller kemikalierelaterade frågor för projekt och påverkan på våra produkter.

Inom BAE Systems Bofors AB finns en ambition att minska användningen och utsläppen av farliga kemiska ämnen/material och på det sättet bidra till hållbar utveckling. Våra produkters yttre miljöpåverkan beaktas i ett livscykelperspektiv, från produktidé till avveckling, för såväl personal, användare som yttre miljö. Lagstiftningen samt våra kunder ställer också allt högre krav på innehållet i våra produkter. Vi behöver därför förstärka vår grupp inom systemsäkerhet med en person med god kunskap inom kemi- och miljölagstiftning.

Kemiingenjörens ansvar och arbetsuppgifter består bl.a. av:

Miljökoordinator i utvecklingsprojekt t ex kemikalielagstiftning, kemikaliesäkerhet och exponeringsrisker.

Bevaka och tolka miljö- och kemikalielagstiftning gällande produkter.

  • Hjälpa till med miljö- och kemikalierelaterade krav i offerter.
  • Leda och delta i substitutionsprojekt.
  • Vara avdelningens representant i företagets kemikaliekommitté som bedömer och godkänner kemiska produkter.
  • Registrering i och underhåll av företagets kemikaliedatabas.
  • Bedömning av säkerhetsdatablad för kemiska produkter och materialdeklarationer för köpta produkter.

Kvalifikationer och personliga egenskaper:

Vi tror att du har högskole- eller civilingenjörsutbildning inom kemi. Viktiga egenskaper hos dig är initiativkraft, samarbetsförmåga och kommunikation samt förmåga att planera och dokumentera arbetet. Du har också goda kunskaper i såväl svenska som i vårt koncernspråk engelska i både tal och skrift. Vi ser även positivt på kunskap och erfarenheter från andra branscher än försvarsindustrin.

Nu söker vi dig som har några års erfarenhet av arbete med frågor och lagstiftning inom miljö- och kemikalieområdet och vill utvecklas genom att jobba med utvecklingsprojekt inom försvarsindustrin.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
För ytterligare information kontakta:

Stefan Lagerqvist, Chef Ammunitionsutveckling, 0586-733 160
Per Linnerblad, HR, 0586-733 070

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga kontaktpersoner:

Torbjörn Carlqvist, Sveriges Ingenjörer, 0586-733 151
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606

Ansökan senast 2018-01-31 via länken nedan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6
Publicerat 2018-01-17
Sista ansökningsdag 2018-01-31