Kongsberg Maritime i Kristinehamn söker Produktionstekniker Inköp

Vi på Kongsberg Maritime i Kristinehamn söker nu en Produktionstekniker till vår inköpsavdelning. I rollen tilldelas du ett specifikt fokusområde och vi letar nu efter dig som lockas av maskinbearbetningsprocesser och ständiga förbättringar inom komponentframställning samt har erfarenhet av tillverkningsmetoder. Du blir en viktig länk mellan externa leverantörer och våra interna funktioner och bör därför drivas av att vara en sammanhållande part i långsiktiga samarbeten.

I rollen bedömer du leverantörers produktionstekniska förmåga när det gäller bearbetning samt verifiering. I detta arbetar du utifrån ett givet underlag för att vägleda leverantör i att uppfylla vår kravspecifikation. Du har en viktig roll i att bibehålla befintliga leverantörsrelationer och att besöka leverantörer är därför en naturlig del av din vardag. Dessa besök kan vara kopplade till kontroller innan kundleverans, avvikelser eller förbättringsprojekt, allt för att vi ständigt ska leverera produkter i världsklass. Utlandsresor förekommer cirka en gång per månad.

Förutom nära samarbete med leverantörer, stöttar du våra strategiska inköpare med att leta nya leverantörer samt beskriva krav på komponenter. Samarbetet med vår ingenjörsavdelning är även viktigt, speciellt vid nydesign där du deltar i eller leder möten med syfte att säkerställa producerbarhet.

Vi söker dig som drivs av problemlösning och som har en tydlig struktur i ditt arbete. Då rollen innebär mycket kontakt både internt och externt, bör du besitta stor social kompetens samt ha ett ödmjukt förhållningssätt till andra människor. För att lyckas i din nya roll bör du ha förmåga att på ett förtroendeingivande sätt skapa konstruktiva samarbeten såväl på individnivå som ur ett större perspektiv.

Vi söker dig som har:

Högskoleutbildning som minst högskoleingenjör inom maskinteknik
En god allmän teknisk förståelse och erfarenhet av ritningsläsning
Arbetslivserfarenhet av en roll där du kommunicerat över organisationsgränser
Goda kunskaper i engelska då vi arbetar mot en internationell marknad
Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet av tillverkningsmetoder med fokus på skärande bearbetning och verifikationsmetoder (mätteknik, ultraljud och penetrantprovning). Erfarenhet och kunskap om svetsning ser vi även som ett plus.

Låter detta som en tjänst för dig? Sök då tjänsten snarast, men senast 2020-11-09. Vår ambition är att tillsätta tjänsten omgående, urval och intervjuer kan därför påbörjas under ansökningstiden.

I denna rekrytering arbetar vi med tester, vilket kan komma att skickas till dig om du går vidare i processen.

Om oss:
Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7300 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Vi har funnits i Kristinehamn i 170 år och år 1937 började vi leverera fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 260 anställda och omfattar sälj, utveckling, forskning, konstruktion, montage och service av propellrar, roder, vattenjet, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.

Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Vi strävar därför efter att utveckla produkter som bidrar till att minska utsläpp och skador för liv under vatten. Som arbetsgivare är vårt mål att vara en arbetsplats fri från diskriminering och präglad av mångfald utifrån erfarenhet, perspektiv och bakgrund. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och vi är mycket positiva till om du vill utvecklas inom företaget.