Kongsberg Maritime söker designingenjör

Lockas du av att bidra i konstruktionsarbetet av våra propellerprodukter och i en roll med stora utvecklingsmöjligheter inom de områden som intresserar dig? Är du en målmedveten och driven person som vill samarbeta i ett roligt team? Då kan du vara vår nästa Designingenjör!

Som Designingenjör ingår i ett positivt team med stort lösningsdriv på en tekniskt tung avdelning som sköter allt från utveckling, systemanpassning och interfacefrågor, till detaljerad konstruktion för tillverkning och inköp till våra kundordrar. Vi har alltid kunden i fokus och vi strävar tillsammans mot att vara marknadsledande inom framdrift av fartyg genom att leverera en helhetsupplevelse och service som skapar återvändande kunder.

I den här rollen bidrar du i arbetet att konstruera propellerprodukter till projekt som är unika och anpassade för kundens specifika behov. Du arbetar i nära samarbete tillsammans med andra konstruktörer, tekniska projektledare och kollegor i organisationen. Då du ingår i en stor avdelning kan vi erbjuda dig varierande arbetsuppgifter och möjlighet att delta i utvecklingsprojekt. Vi har stort fokus på att effektivisera vårt arbetssätt, du ges därför möjlighet att påverka utformning av både grundkonstruktion samt arbetsmetoder och processer. Vi uppskattar din förmåga att ta egna initiativ och ett driv att utveckla både oss som företag och dig själv.

Vi söker dig som har:

  • Utbildning som minst högskoleingenjör inom maskinteknik eller motsvarande
  • Erfarenhet av CAD-verktyg, gärna Siemens NX
  • Goda kunskaper i engelska då vi arbetar mot en internationell marknad

Låter detta som en tjänst för dig? Sök snarast då vi genomför urval och intervjuer löpande, dock senast 2019-10-21.

Om oss:

Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7600 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Vi har funnits i Kristinehamn i 170 år och år 1937 började vi leverera fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 250+ anställda och omfattar sälj, utveckling, forskning, konstruktion och service av propellrar, vattenjet, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.

Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Vi strävar därför efter att utveckla produkter som bidrar till att minska utsläpp och skador för liv under vatten. Som arbetsgivare är vårt mål att vara en arbetsplats fri från diskriminering och präglad av mångfald utifrån erfarenhet, perspektiv och bakgrund. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och vi är mycket positiva till om du vill utvecklas inom företaget.