Kongsberg Maritime söker Development Engineer

Vill du jobba med världens bästa fartygspropellrar? Vi utvecklar och levererar marknadsledande propellrar och drivlinor som sitter på allt från hangarfartyg till lyxyachter. Storleken på våra propellrar variera från 1.5 – 10 m i diameter och axelsystemen kan vara över 100m långa.

Vi behöver nu utöka vår avdelning Product Management Propeller med ytterligare en Utvecklingsingenjör. En spännande möjlighet att jobba med samtliga steg i produktlivscykeln där vi konkurrerar främst på att leverera bäst prestanda i en föränderlig bransch.

Hos oss får du vara med från första ritstrecket och ända till provtur. Vi har levererat högpresterande propellrar i över 80 år från Kamewa i Kristinehamn och är idag en del av Kongsberg koncernen.

Trenderna går tydligt mot sustainability med ständigt högre krav på verkningsgrad, hybridsystem och batterier ställer nya krav på våra propellrar och drivlinor. Digitalisering av branschen sker snabbt vilket även ställer krav på utveckling av allt från monitoreringslösningar till digitala tvillingar där vi har stora möjligheter att samverka med den större Kongsberg koncernen.

Som Utvecklingsingenjör arbetar du i en bred roll som spänner över flera områden, exempelvis konceptstudier, detaljkonstruktion och utredningar. Du arbetar med komplexa frågeställningar inom främst mekaniska, men även hydrauliska och numera elektriska områden. I denna tjänst får du goda möjligheter att utvecklas inom specialkompetensområden och/eller vidare inom organisationen.

Vi söker dig!
Du är högskole- eller civilingenjör med några års arbetslivserfarenhet. Du har starkt intresse för systems engineering, produktutveckling och produktionsanpassning. Vi ser positivt på om du har erfarenhet inom projektledning och/eller allmänna kopplingar/intresse relaterad till den marina sektorn.

Du trivs med att självständigt fatta beslut och tar tag i de problem som uppstår. Du ska drivas av att själv hitta information och lösningar och arbeta målstyrt. Vi fäster stor vikt vid en god förmåga att kommunicera, samarbeta och skapa nätverk både inom den egna gruppen och det större företaget.

Eftersom vi arbetar i en mycket internationell miljö är goda kunskaper i engelska en förutsättning. Tjänsteresor förekommer och ibland med kort framförhållning. Resor kan vara var som helst i världen – på fast land, i torrdocka eller på seglande båtar.

Låter detta som en tjänst för dig? Sök då tjänsten snarast, men senast 2020-12-01. Vår ambition är att tillsätta tjänsten omgående, urval och intervjuer kan därför påbörjas under ansökningstiden.

I denna rekrytering arbetar vi med tester, vilket kan komma att skickas till dig om du går vidare i processen.

Om oss:
Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7300 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Vi har funnits i Kristinehamn i 170 år och år 1937 började vi leverera fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 260 anställda och omfattar sälj, utveckling, forskning, konstruktion, montage och service av propellrar, roder, vattenjet, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.

Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Vi strävar därför efter att utveckla produkter som bidrar till att minska utsläpp och skador för liv under vatten. Som arbetsgivare är vårt mål att vara en arbetsplats fri från diskriminering och präglad av mångfald utifrån erfarenhet, perspektiv och bakgrund. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och vi är mycket positiva till om du vill utvecklas inom företaget.