Kongsberg Maritime söker en Designingenjör

Lockas du av att få bidra i konstruktions- och utvecklingsarbetet av vår propellerprodukt POD? Är du en målmedveten och driven person som vill arbeta på en liten avdelning med stort ansvar? Då kan du vara vår nästa Designingenjör!

Som Designingenjör ingår du i ett team som arbetar med ELegance POD, vilket är en nylanserad elektrisk propellerprodukt. I arbetet bidrar du till att modernisera och effektivisera fartygspropulsion för att möta framtida krav på miljövänlig sjöfart. Du har därför stora möjligheter att påverka i ny- och vidareutveckling av produkten, i kombination med konstruktörsarbete där du arbetar med orderstyrd design. Då avdelningen är mindre har du ett bredare ansvar, vi uppskattar därför ditt driv i att skapa tillverkningsunderlag i kombination med ditt bidrag i utvecklingsarbetet.

I POD-teamet har vi alltid kunden i fokus och vi strävar tillsammans mot att vara marknadsledande inom framdrift av fartyg genom att leverera en helhetsupplevelse och service som skapar återvändande kunder. Som Designingenjör är därför din kommunikativa förmåga viktig, både i kontakt med kunder och leverantörer, samt i samarbete med olika funktioner i organisationen. Vi uppskattar även din förmåga att ta egna initiativ och har ett driv att utveckla oss som företag, produkten och dig själv som person.

Vi söker dig som har:

  • Utbildning som minst högskoleingenjör inom maskinteknik eller motsvarande
  • Erfarenhet av konstruktion i CAD-verktyg, gärna Siemens NX
  • Goda kunskaper i engelska då vi arbetar mot en internationell marknad

Låter detta som en tjänst för dig? Sök då senast 2020-01-06. Urval och intervjuer kan komma att genomföras redan under december.

I denna rekrytering arbetar vi med tester, vilket kan komma att skickas till dig om du går vidare i processen.

Om oss:

Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7600 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Vi har funnits i Kristinehamn i 170 år och år 1937 började vi leverera fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 250+ anställda och omfattar sälj, utveckling, forskning, konstruktion och service av propellrar, vattenjet, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.

Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Vi strävar därför efter att utveckla produkter som bidrar till att minska utsläpp och skador för liv under vatten. Som arbetsgivare är vårt mål att vara en arbetsplats fri från diskriminering och präglad av mångfald utifrån erfarenhet, perspektiv och bakgrund. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och vi är mycket positiva till om du vill utvecklas inom företaget.