Kongsberg Maritime söker en Kvalitet- och standardingenjör

Har du erfarenhet och intresse för kvalitet, standarder och klassningsfrågor? Motiveras du av självständigt ansvar, samtidigt som du trivs i nära samarbete med kollegor och externa kontakter? Är du dessutom analytisk och drivande? Då kan du vara vår nästa Kvalitet- och standardingenjör!

Som Kvalitet- och standardingenjör ansvarar du för att driva avdelningens arbete inom kvalitetssystem, klassning, produktstandarder samt övriga standarder, exempelvis MIL, för våra styrsystem. Du ingår i ett stöttande team som arbetar med utveckling, anpassning och försäljning, i detta har ni ett nära samarbete för att möta de krav som ställs på produkten. Förutom kollegor inom företaget, har du extern kontakt med kunder, leverantörer, klassningssällskap och testinstitut. Vi ser därför att din kommunikativa- och samarbetsförmåga är viktig för att lyckas i rollen.

Vi söker dig som har erfarenhet och intresse av att arbeta i en kombinerad roll inom kvalitet och klassningsfrågor, då vi ser att du på sikt självständigt driver arbetet inom avdelningen. Du bör därför ha god förmåga att ta eget initiativ, organisera och planera ditt arbete självständigt samt fallenhet för att sätta dig in i och förstå krav och processer. Till detta uppskattar vi din analytiska och systematiska förmåga. För att lyckas i tjänsten är goda kunskaper i engelska ett krav då vi arbetar mot en internationell marknad.

Låter detta som en tjänst för dig? Sök snarast då vi genomför urval och intervjuer löpande, dock senast 2020-01-06.

I denna rekrytering arbetar vi med tester, vilket kan komma att skickas till dig om du går vidare i processen.

Om oss:

Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7600 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Vi har funnits i Kristinehamn i 170 år och år 1937 började vi leverera fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 250+ anställda och omfattar sälj, utveckling, forskning, konstruktion och service av propellrar, vattenjet, POD-system samt styrsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.

Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Vi strävar därför efter att utveckla produkter som bidrar till att minska utsläpp och skador för liv under vatten. Som arbetsgivare är vårt mål att vara en arbetsplats fri från diskriminering och präglad av mångfald utifrån erfarenhet, perspektiv och bakgrund. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och vi är mycket positiva till om du vill utvecklas inom företaget.