Kongsberg Maritime söker en Testingenjör – Kontrollsystem

Kongsberg Maritime i Kristinehamn söker nu en Testingenjör för kontrollsystem. Har du kunskap inom elektronik och systemprovning finns nu tillfälle att bli en del i vårt arbete med att leverera produkter i världsklass till den maritima sektorn. Vi söker en hängiven problemlösare med teknisk bakgrund och stort intresse för elektronik, kanske är du vår nya kollega!

Som Testingenjör blir du en del av vår Propulsion & Engines-organisation som ansvarar för det strategiska, operativa och ingenjörsmässiga arbetet med propellerprodukter, motorer och vattenjets. Fokus i ditt dagliga arbete som Testingenjör för kontrollsystem är dock riktat mot våra produkter inom divisionen Integrated Solutions. Divisionen ansvarar för produkt- och teknikutveckling, inköp, och leverans för alla Kongsbergs Automations-, Bridge Systems- och Electroprodukter.

Hos oss ingår du i ett kompetent team av Testingenjörer som ansvarar för test och verifiering av våra kontrollsystem. Gruppens arbete säkerställer att vi levererar högkvalitativa kontrollsystem och hållbara lösningar till alla våra kunder inom den maritima sektorn. Arbetet sker ofta i nära samarbete med en multidisciplinär grupp av ingenjörer och projektledare för att säkerställa att specifika kundkrav uppfylls. Teamet fungerar även som en teknisk supportfunktion för andra avdelningar där kunskapsdelning och kommunikation är nyckeln till framgång.

 Arbetsuppgifter

 • Riggning, uppkoppling, test och funktionsverifiering av hårdvara/mjukvara
 • Felsökning och kontinuerlig utveckling av teststrategi
 • Integrationstestning mellan interna och externa leverantörssystem
 • Bidra till en effektiv och robust tillverknings-/kvalitetsstandard för system och komponenter
 • Presentation av kontrollsystem för klassningssällskap och kunder
 • Dokumentation av testprotokoll och avvikelserapporter

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial examen inom elektroteknik
 • Förståelse för analog/digital elektronik, samt design av elektriska system
 • God förståelse för design och funktionalitet hos styrsystem och PLC
 • Praktisk erfarenhet inom elektronikområdet är önskvärt, erfarenhet av styrsystem är meriterande
 • God förmåga att kommunicera på engelska, både i tal och skrift

Vi söker dig som är bekväm med att agera på eget initiativ, har ett metodiskt och systematiskt förhållningssätt tillsammans med förmågan att planera och definiera tydliga prioriteringar. Vi tror att du har en utmärkt analytisk förmåga för att snabbt sätta dig in i komplexa frågeställningar och komma med rationella bedömningar. Vidare är du en lagspelare som trivs med samarbete och du använder din sociala kompetens och samarbetsförmåga för att skapa goda relationer med kollegor, externa parter och kunder.

Om vi ​​har väckt ditt intresse är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-12-17. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. I denna rekrytering använder vi oss av personlighetstester, vilket kan komma att skickas till dig om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Arbetsplats

Kristinehamn

Kontakt

Anders Karlsson, Assembly & Testing Manager

Andreas Peper, HR Specialist

Kongsberg Maritime, ett dotterbolag till KONGSBERG, är ett globalt marinteknikföretag som tillhandahåller innovativa och tillförlitliga teknologilösningar för alla marina industrisektorer inklusive: handels-, offshore-, undervattens- och sjöfartssektorn. Med huvudkontor i Kongsberg Norge, har företaget tillverkning, försäljning och serviceanläggningar i 34 länder. Kongsberg Maritime är en del av KONGSBERG, en internationell, kunskapsbaserad koncern som levererar högteknologiska system och lösningar till kunder inom olje- och gasindustrin, handelsmarin, försvar och flyg.

På Kongsberg tror vi på att tackla utmanande problem och leverera extrem prestanda för extrema förhållanden. Det gör vi genom utmärkta produkter och tjänster utvecklade för att leverera de största fördelarna för våra kunder.