Kongsberg Maritime söker teknisk projektledare

Gillar du teknik och att samarbeta i ett roligt team, samtidigt som du har förmåga att självständigt driva projekt? Vill du vara en spindel i nätet när det gäller kommunikation av tekniska frågor internt samt i dialog med kunder och leverantörer? Då kan du vara vår nästa Tekniska projektledare!

Som Teknisk projektledare ingår i ett positivt team med stort lösningsdriv på en tekniskt tung avdelning som sköter allt från utveckling, systemanpassning och interfacefrågor, till detaljerad konstruktion för tillverkning och inköp till våra kundordrar. Vi har alltid kunden i fokus och strävar tillsammans mot att vara marknadsledande inom framdrift av fartyg genom att leverera en helhetsupplevelse och service som skapar återvändande kunder.

I den här rollen har du det övergripande tekniska ansvaret för leverans av propellerprodukter till projekt som är unika och anpassade för kundens specifika behov. Du arbetar sida vid sida med våra kontraktansvariga projektledare samt i nära samarbete med kollegor i teamet och andra funktioner i organisationen. Du bör därför gilla att hålla ihop många trådar, projekt och kontaktytor parallellt. Vägen från order till leverans sker genom ett tätt samarbete med våra kunder, där du är företagets representant i tekniska frågor samt att du har en nära dialog med våra leverantörer. På sikt kan det förekomma resor i tjänsten, du bör därför vara positiv till detta.

Vi söker dig som har:

  • Utbildning som minst högskoleingenjör inom maskinteknik eller motsvarande
  • Goda kunskaper i engelska då vi arbetar mot en internationell marknad

Låter detta som en tjänst för dig? Sök snarast då vi genomför urval och intervjuer löpande, dock senast 2019-10-21.

Om oss:

Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7600 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Vi har funnits i Kristinehamn i 170 år och år 1937 började vi leverera fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 250 anställda och omfattar sälj, utveckling, forskning, konstruktion och service av propellrar, vattenjet, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.

Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Vi strävar därför efter att utveckla produkter som bidrar till att minska utsläpp och skador för liv under vatten. Som arbetsgivare är vårt mål att vara en arbetsplats fri från diskriminering och präglad av mångfald utifrån erfarenhet, perspektiv och bakgrund. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och vi är mycket positiva till om du vill utvecklas inom företaget.