Kriisa Consulting söker analytisk utvecklare

Vill du arbeta med utveckling samt analyser med databas- och GIS-verktyg hos ett mindre företag där ditt arbete kommer till konkret nytta för försvarssektorn? Hos Kriisa Consulting blir du en viktig del av vårt team med kompetenta kollegor och goda samarbeten. Företaget levererar data- och händelseanalyser till företagets kunder som förklarar händelseförloppet under exempelvis militärövningar som används för att dra lärdomar av övningarna. Här erbjuds en långsiktig roll med frihet under ansvar som kombinerar utvecklingsarbete med analyser och leveranser mot kund.

OM TJÄNSTEN
Kriisa Consulting har sedan 2007 utvecklat metoder för samt sammanställt och levererat data- och händelseanalyser. Företaget är idag specialiserade inom försvarssektorn och är nu i behov av att utöka gruppen med ytterligare medarbetare. Våra medarbetare arbetar i team som sammanställer och analyserar teknisk data som vi sedermera presenterar tillsammans med våra kunder. Företaget för en kontinuerlig dialog med kunder och samarbetspartners och utvecklar kontinuerligt såväl metoder och verktyg som våra medarbetares kompetenser.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Kriisa Consultings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten hanteras av Academic Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Kriisa Consulting.

ARBETSUPPGIFTER
Som utvecklare och analytiker kommer du att arbeta med att utveckla databasbaserade verktyg för att kunna fusionera stora mängder teknisk data med annan information som ljud och video och analysera detta. Verktygen används för att förklara vad som hände och varför, samt vilka lärdomar man kan dra av det som hände. Resultaten bidrar till klarläggande av specifika händelseförlopp och till att hitta förbättringsområden av kundens verksamhet. Du kommer att delta i arbetet att utveckla företagets verktyg och metoder för bearbetning av data och för att visualisera och presentera resultatet av analyserna på ett pedagogiskt sätt för våra kunder. Du kommer både att arbeta självständigt samt tillsammans med teamet och du kommer få en god introduktion i verksamheten vid start.

Du kommer tex att:

 • Vidareutveckla våra analys-verktyg och databaser
 • Analysera data med hjälp av datafusion- och data mining-tekniker
 • Arbeta med GIS
 • Arbeta mot deadlines i olika stora projekt
 • Arbeta nära kunders verksamhet
 • Vara med och redovisa och presentera resultat ute hos kund

VI SÖKER DIG SOM

 • Är förslagsvis civilingenjör inom teknisk fysik, IT eller har studerat motsvarande utbildning
 • Vi tror att du är nyutexaminerad alternativt att du har några års relevant erfarenhet av programmering/utveckling
 • Har god kunskap om relationsdatabaser (SQL)
 • Har erfarenhet av utvecklingsarbete med programmeringspråk i Java, C++, Python Matlab (eller liknande)
 • Har ett intresse för försvarssektorn
 • Har god förmåga att uttrycka dig muntligen och hålla presentationer
 • Har b- körkort
 • Är svensk medborgare

Det är meriterande om:

Du har erfarenhet av marin- eller försvarsverksamhet
Tjänsten kräver godkänd registerkontroll, vilket kommer att göras på slutkandidater i processen.

Som person är du en riktig problemlösare, trivs med att utveckla verktyg, analysera och dra slutsatser. I projekten är du ihärdig och arbetar du på tills resultaten är nådda. Du tar stort ansvar för både ditt egna och gruppens arbete och tar tag i saker även utanför din arbetsbeskrivning. Självklart trivs du med att samarbeta med andra och är inte rädd att fråga om hjälp.

ÖVRIG INFORMATION
Start: 1:a september, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Omfattning: Heltid

Placering: Stockholm, förekommer även inrikesresor på månatlig basis

Kontaktuppgifter: Lovisa.flygare@academicwork.se

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Kriisas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
Läs mer om tjänsten på Academic Works hemsida här.