Kvalitetsingenjör med fokus köpkvalitet till BAE Systems Bofors AB

För rekrytering till BAE Systems Bofors i Karlskoga söker vi nu en Kvalitetsingenjör med inriktning mot köpkvalitet! Vi söker dig som vill vara med att utveckla och utvecklas inom området med huvudinriktning på kvalitetsstyrning. Som kvalitetsingenjör inom köpkvalitet ansvarar du för att leverantörerna och deras leveranser lever upp till högt ställda krav på kvalitet och deltar också aktivt i arbetet med att driva och utveckla BAE Systems kvalitetsstyrningsprocess gentemot sina leverantörer.

Arbetsuppgifter

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 350 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition. I samarbete med BAE Systems Bofors inköpare och konstruktörer säkerställer du att leverantörerna har förstått och arbetar på så sätt att kvalitetskraven kan uppfyllas.

Du har en central roll i kvalitetsarbetet och är länken mellan produktion, utveckling och leverantör.

Du arbetar i projektform och har många projekt igång parallellt.

En stor del av din vardag innebär att på olika sätt arbeta för att säkerställa att våra leverantörer uppnår våra kvalitetskrav på köpta artiklar och tjänster, vilket exempelvis innebär att:

– arbeta med förebyggande kvalitetsarbete både internt och externt

– föra dialog med svenska såväl som internationella leverantörer i kvalitetsfrågor

– driva ärenden och avvikelserapportering till beslut och genomförande av åtgärder

– bevaka befintliga leverantörers prestation i syfte att tidigt identifiera negativa trender och sätta in korrigerande åtgärder – följa upp och åtgärda för att uppnå rätt kvalitet på inköp

– genomföra leverantörsbedömningar och revisioner av leverantörer

– delta i framtagning av tekniska bestämmelser för inköp – planera och genomföra ”First Article Inspections” hos våra leverantörer

– analysera, utvärdera och rapportera kvalitetsverksamhet Som kvalitetsingenjör inom köpkvalitet tillhör du inköpsavdelningen och rapporterar till inköpschefen.

Rollen innefattar resor till leverantörer i Sverige men även inom och utanför Europa.

Utbildning/Erfarenhet

Vi ser gärna att du som söker har högskoleutbildning med inriktning mot teknik och kvalitet. Du har några års erfarenhet av kvalitetsarbete inom tillverkande industri. Det är meriterande om du har arbetat med ISO 9000 och ISO 14000. Som person har du pondus, är analytisk, drivande och kravställande. Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt samt god förståelse för helheten och för komplexa tekniska system. Det är meriterande om du har erfarenhet inom elektroniktillverkning samt erfarenhet från utvecklingsarbete, då en del av våra köp innebär att vi köper anpassning/utveckling av delsystem. Då tjänsten innebär många kontakter hos såväl kunder som leverantörer ställer vi även höga krav på struktur, samarbetsförmåga och flexibilitet. Du har goda kunskaper i såväl svenska som i BAE Systems koncernspråk engelska, i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande.

Övrigt

Vi tillämpar provanställning. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och därför har vi krav på dokumenterat svenskt medborgarskap innan eventuell intervju. Fackliga företrädare hos BAE Systems Bofors AB: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606 Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151