MilDef Group söker en System Engineer (Electronics/Embedded SW)

Din framtida utmaning

Vill du jobba med taktisk IT som är utvecklad och testad för utmanande miljöer? I snart 25 år har vi på MilDef utvecklat, tillverkat och sålt robust IT och specialelektronik. Våra kunder finns framför allt inom försvarssektorn och vi tillhandahåller världsledande robusta IT produkter och kompletta lösningar på en global marknad. Bärbara datorer, servrar, switchar, routrar, intelligenta displayer – vi skräddarsyr militära IT-produkter och system som är framtagna för att alltid prestera i de tuffaste förhållanden.

Låter det spännande? Nu finns en möjlighet att bli en del av vårt konceptteam där du får arbeta med att definiera våra framtida MilDef-produkter. På MilDef har vi roligt och samtidigt går det undan. Har vi fångat ditt intresse? Då är du den vi letar efter så in och sök nu.

MilDef utvecklar produkter med extrema miljö- och EMC-krav och rollen som System Engineer innebär att kravställa produkter och systemlösningar samt att definiera, testa och analysera tekniska lösningar under konceptfasen. Du kommer vara teamets kontaktyta mot såväl säljorganisationen som mot våra kunder och delta i kundmöten för att säkra att produkten och/eller systemet motsvarar kundens önskemål.

 

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta men är inte begränsade till;

  • Definiera nya produkter baserat på kunders eller produktägares förfrågningar samt säkerställa att de är realiserbara.
  • Identifiera och praktiskt utvärdera den senaste tekniken för att se till så MilDef ligger i framkant med det vi erbjuder genom en nära dialog med våra kunder och leverantörer.
  • I samarbete med produktägare se till så befintlig produktportfölj hålls uppdaterad och förblir konkurrenskraftig.
  • Utveckla och skriva utvecklingsspecifikationer till utvecklingsavdelningen, gränssnitt samt funktionella-, prestanda- och regulatoriska krav.

Utöver detta är tanken att du finns tillgänglig som teknisk specialist för R&D och utvecklingsprojekten med allt från granskning av underlag till felsökning i utmanande projekt. Du ges möjlighet att hela tiden utvecklas i ditt arbete med våra spännande och högkvalitativa produkter.

 

Den du är idag

Du är prestigelös och flexibel med en vilja att ta tag i arbetsuppgifter där det behövs. Du har förståelse för deadlines och vikten av att leverera i tid och med kvalitet.

Vi söker dig som har en god förståelse för datorprodukter, nätverksutrustning och datorsystem. Du har ett antal års praktisk erfarenhet av elektronik och mjukvaruutveckling. För att trivas i rollen tror vi att du trivs med att arbeta med många olika arbetsuppgifter parallellt, allt från teoretiska kravanalyser till test av elektronik och mjukvara i vårt elektroniklabb. Eftersom du kommer att jobba i team tillsammans med andra kollegor önskar vi att du har hög samarbetsförmåga. Du har utmärkta kunskaper i engelska, som är vårt koncernspråk.

 

Vad du blir en del av

På MilDef erbjuds du en tjänst i ett internationellt företag som växer och satsar på framtiden. Vi värderar vår personal högt, har en gedigen introduktion för nyanställda och är måna om din kompetensutveckling. Du blir en viktig del i ett positivt och innovativt team som fokuserar på kunderna och är extremt kvalitetsmedvetna.

Vi strävar efter en balanserad ålders- och könsfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald. Tjänsten är på heltid med placering i Helsingborg. Tillträde snarast möjligt.

För ytterligare information hör av dig till Fredrik Persson via mail fredrik.persson@mildef.com eller via telefon 042-250046.

Vi tillämpar ett löpande urval och emotser därför gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-08-15.