MilDef söker Systemingenjör

MilDef develops rugged computers and electronics for the defense sector. We are a rapidly growing manufacturer operating in a global market. MilDef holds ISO certifications for Quality and Environment.

Är du ingenjören med helhetsblick som brinner för teknik och produktutveckling? I så fall söker vi dig till vår utvecklingsavdelning. Var med på en spännande resa med möjlighet att göra skillnad och påverka!

Arbetsbeskrivning

Som Systemingenjör har du en central funktion på utvecklingsavdelningen där din uppgift blir att utifrån olika kunders behov definiera hur man på bästa sätt realiserar dessa behov till krav och lösningar.

Du kommer att arbeta i flera projektteam parallellt i hela genomförandefasen och känner ansvar för helheten och att produkten eller systemet skall överträffa kundens förväntningar.

I det arbetet ingår allt från att utvärdera och definiera kritiska komponenter/system, utföra designgranskning, verifiera och felsöka till att fungera som bollplank till övriga discipliner i projektet.

Andra förekommande arbetsuppgifter är att driva vidareutveckling av vår befintliga produktportfölj tillsammans med produktägare, både genom att förädla befintliga produkter men även genom att ta fram helt nya produkter.

Det finns vid intresse även möjlighet att kombinera rollen med personalansvar för elektronik- och mjukvaruutvecklarna på MilDef. Alternativt kan det vara något som utvecklas över tid.

Din bakgrund

Vi tror att du brinner för teknik och vill jobba i ett företag med en stark vi-känsla där varje individ kan göra skillnad. Du är prestigelös och flexibel med en vilja att själv identifiera och ta tag i arbetsuppgifter där det behövs. Du har förståelse för deadlines och vikten av att leverera i tid och med kvalitet.

Vi söker dig som har akademisk examen samt gedigen teknisk kompetens inom datorprodukter, nätverksutrustning och datorsystem. Du har ett antal års erfarenhet av elektronik och/eller mjukvaruutveckling och har lätta att sätta dig in och förstå ny teknik. För att trivas i rollen tror vi att du trivs med att arbeta med många olika arbetsuppgifter parallellt. Eftersom du kommer att jobba i team tillsammans med andra kollegor och även ha många kontaktytor både internt och externt så önskar vi att du har stor förmåga att samarbeta och kommunicera för att uppnå bästa resultat i rätt tid.

På MilDef erbjuds du en tjänst i ett internationellt företag som växer och satsar på framtiden. Vi värderar vår personal högt, har en gedigen introduktion för nyanställda och är måna om din kompetensutveckling. Du blir en viktig del i ett positivt och innovativt team som fokuserar på kunderna och är extremt kvalitetsmedvetna.

Då koncernspråket är engelska är det viktigt att du har goda kunskaper. Med anledning av verksamhetens art ställer vi även krav på svenskt medborgarskap.

Vi strävar efter en balanserad ålders- och könsfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald. Tjänsten är på heltid med placering i Helsingborg. Tillträde snarast möjligt.

För ytterligare information hör av dig till Fredrik Persson.

Vi tillämpar ett löpande urval och emotser därför gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2019-08-31.

Contact
Fredrik Persson

fredrik.persson@mildef.com